liberinteleorman.ro

Serate libere – prieteni ocupați

15 februarie 2015

Monica Vasilescu

o pozitie in teleormanZiarul Liber în Teleorman a ajuns la ediția cu numărul 30. Pe 30 iunie 2014, eu și Carmen Dumitrescu am luat hotărârea de a semăna în Teleorman sămânța cuvântului scris liber. Într-o publicație cu răspândire județeană, ne-am asumat lupta în tranşeele presei locale, transmiterea informației nu doar cantitativ, ci și calitativ, susţinerea celor care, prin ideile, munca şi perseverenţa lor, produc va­loare în Teleorman.

Totul a început de la un vis în care ne-am așezat ideile şi credinţele, pentru că ele sunt cele care duc mai departe oamenii, și am pus cu tărie liberă bazele întreprinderii de presă născută cu misiunea de a promova valorile culturale pe care județul le are, dar nu le prețuiește. În cele 30 de ediții, ziarul a găzduit în paginile sale opinii precise și concise despre evenimentele la zi în domeniile politic, cultural, sportiv și satiră (de maniera cea mai savuroasă, credem noi).

Încă de la început am avut gândul de a-i oferi libertății de exprimare un statut special, chiar dacă ea e deranjantă pentru mulți în Teleorman. Suntem de părere că orice persoană are dreptul la libertatea de expresie, iar acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune, de a răspândi informații și idei prin orice mijloace, inclusiv libertatea de gândire, de asociere și de întrunire (mai ales).

Nu dorim o libertate în care să facem ce vrem, ci doar ceea ce se cuvine. Noi nu atacăm oameni, ci faptele lor, iar pentru a putea face asta învăţăm zi de zi lecţii despre puterea şi responsabilitatea jurnalismului local şi vrem să mergem mai departe cu încredere, în ciuda tuturor opreliștilor, discuțiilor sau a contextului social neprielnic. Suntem pregătite să facem în continuare sacrificii pentru oamenii care ne sorb slovele și vom trata mereu orice impediment apărut ca pe o provocare.

Pe lângă activitatea laborală în sine, ne-am propus să marcăm evoluția în timp a ziarului Liber în Teleorman printr-un eveniment numit Seratele libere. Sărbătorirea din 10 în 10 ediții a ziarului ne aduce mai aproape de cei care vor să ne cunoască real, nu doar prin intermediul cuvântului. Într-o manifestare cu profil cultural, strângem oameni valoroși cu spirit liber și cu conștiința că în libertate stă adevărata putere a fiecăruia. Alături de prieteni nesupuși, de autorități conștiente și de artiști care au răzbit limitele impuse în Teleorman, serbăm și cea de-a treia ediție a Seratelor libere și ne exprimăm convingerea că vom fi tot mai mulți cei care vom respira oxigenul libertății, având marele curaj de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Lefterie Comănescu, dă-le afară pe funcționăresele cu umblătură țeapănă!

Următorul articol

Nițulescu și-a ținut primarii aproape prin metoda “taie și spânzură”

Cele mai recente articole de O poziție în Teleorman