liberinteleorman.ro

Senzațional: PP-DD le ”taie” capetele consilierilor care au schimbat culoarea politică

12 februarie 2015

Monica Vasilescu

stelica TălpigaAgoniseala PSD în urma Ordonanței de recrutare politică este pe cale de a se spulbera. Decizia de neconstituționalitate luată de Curtea Constituțională a României a produs primele efecte concrete, în sensul că, în județul Gorj, câțiva consilieri și-au pierdut mandatele în instanță, după intentarea proceselor de către cei de la Partidul Poporului Dan Diaconescu. Precedentul juridic va fi urmat și de Organizația Județeană Teleorman a PP-DD, care are de gând să le ia mandatele celor 20 de consilieri care au părăsit partidul pentru a se da cu Puterea, după cum am aflat de la prim-vicepreședintele PP-DD-iștilor teleormăneni, Stelică Tălpigă.

S-ar putea ca la această practică să apeleze și celelalte partide păgubite, fiindcă, în Teleorman, Ordonanţa 55 a decimat Opoziţia după ce 18 primari, 2 consilieri judeţeni şi 104 consilieri locali au trecut la PSD.

Este, totuși, ciudat că acțiunea în instanță a pornit de la un partid care, în multe consilii din țară votează cot la cot cu puternicii zilei, și, mai mult, a susținut PSD și la alegerile prezidențiale. Dar, poate că aceasta este soluția rezistenței pe baricadele politicii: pe o parte îți îmbrățișezi partenerul și pe alta îl înjunghii.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Claudiu Crăcea vrea să fie perdant în direct și în reluare

Următorul articol

Imaginea PDL-ului teleormănean, la mâna lui Cătălin Burcescu

Cele mai recente articole de Actualitatea politică