Senzațional: PP-DD le ”taie” capetele consilierilor care au schimbat culoarea politică

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

stelica TălpigaAgoniseala PSD în urma Ordonanței de recrutare politică este pe cale de a se spulbera. Decizia de neconstituționalitate luată de Curtea Constituțională a României a produs primele efecte concrete, în sensul că, în județul Gorj, câțiva consilieri și-au pierdut mandatele în instanță, după intentarea proceselor de către cei de la Partidul Poporului Dan Diaconescu. Precedentul juridic va fi urmat și de Organizația Județeană Teleorman a PP-DD, care are de gând să le ia mandatele celor 20 de consilieri care au părăsit partidul pentru a se da cu Puterea, după cum am aflat de la prim-vicepreședintele PP-DD-iștilor teleormăneni, Stelică Tălpigă.

S-ar putea ca la această practică să apeleze și celelalte partide păgubite, fiindcă, în Teleorman, Ordonanţa 55 a decimat Opoziţia după ce 18 primari, 2 consilieri judeţeni şi 104 consilieri locali au trecut la PSD.

Este, totuși, ciudat că acțiunea în instanță a pornit de la un partid care, în multe consilii din țară votează cot la cot cu puternicii zilei, și, mai mult, a susținut PSD și la alegerile prezidențiale. Dar, poate că aceasta este soluția rezistenței pe baricadele politicii: pe o parte îți îmbrățișezi partenerul și pe alta îl înjunghii.

1 Comment

  1. […] Agoniseala PSD în urma Ordonanței de recrutare politică este pe cale de a se spulbera. Decizia de neconstituționalitate luată de Curtea Constituțională a României a produs primele efecte concrete, în sensul că, în județul Gorj, câțiva consilieri și-au pierdut mandatele în instanță, după intentarea proceselor de către cei de …read more […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*