liberinteleorman.ro

Senatorul Eugen Pîrvulescu: “Guvernul Dăncilă a împărțit “sărăcia” primăriilor din Teleorman!”

25 martie 2019
Advertisement


Comunicat de presă: Partidul Național Liberal Teleorman își exprimă îngrijorarea față de modul în care Consiliul Județean a înțeles să repartizeze sumele defalcate din TVA și pe cele din impozitul pe venit unităților administrativ teritoriale. În opinia noastră, bugetul este unul nerealist, încropit la ceas de seară, cu bani scoși parcă din joben, ce nu-și au corespondent în realitate. Aleșii județeni PNL știu că visteria țării este secătuită, iar Alianța de Guvernare PSD-ALDE vine cu prognoze financiare ce nu mai sunt acceptate chiar de către membrii de partid, în cazul de față primari. Din pricina acestui lucru, toți consilierii județeni, membri ai Partidului Național Liberal, s-au abținut la votul repatizării banilor pe unități administrativ teritoriale, proiectul fiind respins. În concluzie, Alianța PSD-ALDE se clatină în Consiliul Județean iar majoritatea este mai fragilă decât un fir de ață.

Din păcate, dezastrul care macină țara, din cauza lipsei banilor, este recunoscut de mulți primari PSD din Teleorman. Potrivit unor surse, cinci dintre consilierii PSD nu au venit la ședință extraordinară de săptămâna trecută, anunțată pe repede înainte, sub presiunea unor edili sociali democrați, ce au amenințat cu non combat la următoarele alegeri.

Noi, liberalii, am vrut să tragem un semnal de alarmă, privind modul partinic prin care PSD înțelege să aloce fondurile de la bugetul de stat. Mai mult, în urma analizei efectuate de către economiștii noștri s-a ajuns la concluzia că sumele alocate nu ajung nici pentru plata salariilor și a utilităților. Primarii nu vor avea bani pentru a achita partea lor în proiectele ce urmeză a fi demarate sau pentru plata proiectelor ce se află în desfășurare. Cu toate amenințările ce au curs în ultimele ore, consilierii PNL sunt hotărâți să-și ducă misiunea până la capăt. Suntem de acord cu toate proiectele pentru dezvoltarea județului, fapt întărit de votul nostru la primul proiect de pe ordinea de zi, ce viza finanțarea cheltuielilor privind drumurile publice județene, și a admistrațiilor publice locale, indiferent de culoarea politică a primarului. Însă, cu o condiție: sumele să fie alocate conform necesităților fiecărei localități și nediscreționar, să nu fie simple cifre, aruncate pe piață doar pentru a scoate ochii cetățenilor.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Augustin Ioan este pe lista lui Dragnea la europarlamentare… pe loc neeligibil

Următorul articol

Premiul onorific pentru presă locală al Galei Superscrieri 2019 a ajuns la ziarul Liber în Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate