liberinteleorman.ro

Semnal editorial: Tudor Matreșu scoate de sub tipar cartea „Ecoul luminii”

14 septembrie 2023

Tudor Matreșu, un nume respectat în lumea bibliotecarilor, se pregătește să încânte cititorii cu o carte plină de sens intitulată „Ecoul Luminii”. Această operă poetică promite să atingă sufletele cititorilor prin metafore puternice, comparații memorabile și o profundă iubire pentru valorile umane și tradițiile românești.

Cartea este girată de autorul Lia Nenciu, care prezintă opera lui Tudor Matreșu și arată că explorează teme precum dragostea pentru oameni, frumos, adevăr și conexiunea cu rădăcinile sale, pământul natal, familia și prietenii.

„Te izbeşte metafora, ți se înfige în minte comparaţia, îți mângâie spiritul profunzimea şi îţi încălzeşte inima dragostea de oameni, de bun, adevăr, frumos, pământ natal, familie, prieteni, înaintaşi, neam şi ţară. Acestea te însoţesc, apoi, îţi devin tovarşi de drum şi te schimbă pe nesimţite. Duci cu tine ecoul luminii!” (LIA NENCIU)

GABRIEL CRISTIAN MORARU, în cuvintele sale tipărite pe copertă, evidențiază abilitatea autorului Tudor Matreşu de a aduce lumina poeziei în viața cititorilor, călăuzit de sentimente intense. Autorul se întoarce adesea la amintirile copilăriei sale și la satul natal, Lița, pentru a oferi un tribut acelor momente.

„Călăuzit de lumina unor înalte şi intense simţăminte, Tudor Matreşu nu se dezminte şi, ca orice poet autentic, aprinde candela poeziei, la ceas târziu din noapte şi îşi scrie povestea, evocând vârsta de aur a copilăriei sau satul natal, Lița, în nopţile de toamnă cu lună plină, alteori ne descrie semnele timpurilor viitoare ca un alt leremia”, a scris GABRIEL CRISTIAN MORARU.

Cartea „Ecoul Luminii” promite să fie o experiență literară captivantă și emoționantă, care îi va lăsa pe cititori cu gândurile pline de poezie și cu reflecții adânci despre viață și umanitate.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Stadionul-fantomă din Alexandria – CNI spune că va fi gata în 2 luni

Următorul articol

Culmea mediului: să faci o stație electrică pentru încărcarea mașinilor pe un spațiu verde!

Cele mai recente articole de Actualitate