liberinteleorman.ro

Ședință încordată la Consiliul local – Reabilitarea stadionului și întărirea digului din Alexandria – cele două proiecte respinse “la nervi” de consilierii Opoziției

IMG_0760Carmen Dumitrescu

În ultima vreme, ședințele Consiliului local Alexandria sunt tot mai tensionate. Pentru că simte că are multe de obiectat și că obiecțiunile lui nu sunt apreciate la adevăratul lor nivel, consilierul local Florin Titirișcă trece tot mai frecvent la manifestări ce frizează isteria. Atitudinea consilierului democrat-liberal generează și alimentează atitudini contrare din partea lui Victor Drăgușin, astfel că apar situații în care ședințele de Consiliu local au un aspect general de luptă a orgoliilor, afectând uneori populația. Acesta a fost și cazul ședinței Consiliului local de astăzi, 20 august, când consilierii locali ai Opoziției, alimentați de tot mai desele răbufniri ale lui Florin Titirișcă au ales să se abțină de la votarea a două proiecte de interes major, ceea ce, în contextul absenței mai multor consilieri social-democrați aflați în concediu, a dus la neaprobarea respectivelor proiecte de hotărâre. Este vorba despre proiectul cu privire la transmiterea unor imobile din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman în domeniul public al municipiului Alexandria și în administrarea Consiliului local al municipiului Alexandria și despre proiectul de preluare a unui imobil din administrarea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climaterice – Administrația Națională Apele Române în administrarea Consiliului local al municipiului Alexandria.

Potrivit lui Victor Drăgușin, aprobarea celor două proiecte de hotărâre ar fi fost necesară pentru că astfel s-ar fi asigurat reabilitarea pe banii statului a stadionului municipal și întărirea digului din Alexandria: “Primul proiect de hotărâre se referă la preluarea unor bunuri de la Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a putea obține finanțare pentru modernizarea totală a Stadionului Municipal.  Dacă reușim să facem acest lucru, ar urma ca în această toamnă să fie finalizat proiectul de modernizare a stadionului cu tot ce presupune asta și să avem o bază sportivă frumoasă, demnă de o reședință de județ. Celălalt proiect se referă la preluarea digului pentru întărirea lui în cadrul unui proiect transfrontalier. Este o oportunitate importantă, pentru că vom putea face aceste reabilitări pe banii statului integral. În curând vrem să obținem finanțare și pentru modernizarea Sălii Polivalente din Alexandria…”

În ciuda explicațiilor lui Drăgușin, consilierii Opoziției prezenți în sală s-au abținut la momentul votului, știind că pentru aprobarea celor două proiecte era necesar votul a două treimi din consilierii locali și că în condițiile unui absenteism mai pronunțat decât de obicei, majoritatea social-democrată urma să fie clătinată. În consecință, reabilitarea stadionului și întărirea digului din Alexandria trebuie să mai aștepte. Până se întorc consilierii social-democrați din concediu sau până când nervii lui Florin Titirișcă vor fi ceva mai amorțiți. Totuși, remarcând lupta orgoliilor din sală, consilierul PP-DD, Stelică Tălpigă le-a reproșat colegilor din Opoziție faptul că s-au abținut, menționând că “interesul Alexandriei și a locuitorilor ei trebuie să primeze, nu orgoliile de partid”. N-a fost să fie. De data asta. Și parcă, simțindu-se vinovat, Florin Titirișcă a avut grijă ca până la finalul ședinței să arunce cât mai multe ironii în direcția Puterii, pentru a justifica, cel puțin în fața propriei conștiințe, felul în care a ales să procedeze.

Advertisement

Publicitate


Articolul precedent

Primari şi viceprimari teleormăneni, la judecata magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti

Următorul articol

Directorii de școli din Teleorman nu se mai schimbă prin concurs, ci doar cu recomandare de la partid…

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss