Ședință de judecată secretizată pentru Liviu Dragnea. El a cerut, din nou, suspendarea executării pedepsei cu închisoarea

în Actualitatea politică/Justitie

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a avut loc, marți, primul termen în procesul în care Liviu Dragnea a cerut revizuirea cauzei în care a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Condamnatul Liviu Dragnea a vrut ca ședința de judecată se de desfășoară în secret. Instanța a rămas în pronunțare.

Avocata lui Liviu Dragnea – Flavia Teodosiu a declarat, la sfârşitul şedinţei de judecată, că instanţa se va pronunţa pe cererea de suspendare a executării odată cu soluţionarea cererii de admisibilitate în principiu.

„La termenul de astăzi ne-am judecat într-o revizuire pe care a formulat-o domnul Dragnea, în speranţa – sigur – că se va admite în principiu. Suntem în prima etapă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală este etapa admisibilităţii în principiu. Am susţinut toate aspectele legale care susţin această cerere de revizuire şi aşteptăm acum să se pronunţe instanţa. Am solicitat să fie suspendată executarea în măsura în care instanţa va decide admisibilitatea în principiu. Domnul Dragnea a spus foarte clar că, din punctul dânsului de vedere, este în arest în baza unei decizii penale (aceea de la fond) pronunţată de un complet care aşa cum am văzut nu a fost legal constituit şi apreciază că i se încalcă în continuare drepturile. Este singurul justruţiabil din cele peste 187 de dosare care s-au judecat la ICCJ pentru infracţiuni de corupţie căruia nu i s-a aplicat decizia CCR. Sigur, dânsul suferă foarte mult pe idee asta şi este afectat de acest aspect”, a declarat avocata Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea a participat la procesul de marți prin videoconferinţă și a cerut ca ședința de judecată să fie secretizată, iar judecătorii au acceptat…

UPDATE: Instanța a respins cererea lui Dragnea. Soluția judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*