Şedinţă cu scântei la Consiliul local Alexandria – Iuliana Stancu: “Copiii n-au culoare politică”

în Actualitatea politică

sedintaCarmen Dumitrescu
Prima şedinţă a Consiliului local Alexandria de după alegerile prezidenţiale a fost mai aprinsă decât de obicei. Asta, probabil, şi pe fondul victoriei noului PNL, ai cărui reprezentanţi din forul decizional local au fost mult mai determinaţi decât înainte să-şi facă punctul de vedere cunoscut. Iar subiectul care a stârnit cele mai multe controverse a fost cel legat de desemnarea reprezentanţilor Consiliului local Alexandria în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat în municipiu.

Consilierul local, Iuliana Stancu, a luat cuvântul, încercând să explice, în mod elegant, că persoanele propuse pentru ocuparea unor locuri în Consiliile de Administraţie ale şcolilor din municipiu ar trebui să fie oameni maturi, cu experienţă, nu oameni foarte tineri, cu merite mai degrabă politice. Aceasta a încercat să clarifice și faptul că aceşti membri ai consiliilor de administraţie pot avea, prin votul lor, un rol de susţinere a deciziilor directorului de şcoală, dar şi un rol important în luarea unor decizii cu iz politic. De aceea, Iuliana Stancu a încercat, într-un mod foarte diplomat, să-l determine pe primarul Victor Drăguşin să reconsidere lista celor propuşi pentru ocuparea respectivelor poziţii, în contextul în care cei mai mulţi dintre ei sunt membri ai PSD şi ai Organizaţiei de Tineret a PSD. Printre aceştia, ca să ne facem o idee vagă despre felul în care ei au fost recrutaţi, se numără şi directorul Apa Serv, Ciprian Gurban, dar şi mulți alţi oameni activi în TSD Teleorman.

Când Iuliana Stancu a precizat, cu patos, că “elevii n-au culoare politică” şi că proiectul ar trebui retras de pe ordinea de zi a şedinţei, Victor Drăguşin a replicat ferm: “Avem un teanc de solicitări din partea unităţilor de învăţământ pentru refacerea consiliilor de administraţie. Mulţi dintre cei care vor ocupa aceste poziţii în consiliile de administraţie ale şcolilor sunt dascăli. Eu nu cred că au fost luate decizii politice în cadrul consiliilor de administraţie şi cred că e necesar să numim tineri, pentru că am constatat că tinerii privesc altfel viaţa. Nu o să retrag proiectul de pe ordinea de zi!”
La acest răspuns, Iuliana Stancu n-a putut decât să-şi exprime dezamăgirea, menţionând doar că “din nefericire, noi (n.r. -Opoziţia) suntem în minoritate şi nu putem face nimic… E mare păcat, domnule primar!” Însă meciul a început abia ulterior declaraţiilor Iulianei Stancu, odată ce Florin Titirişcă a simţit că e cazul să potenţeze mesajul prea diplomat al colegei de partid: “ Cred că doamna Stancu a vrut să spună, dar nu a spus, din eleganţă, că veţi pune în consiliile de administraţie numai tinerii din PSD. Numai tinerii din PSD sunt buni? Să le dăm o șansă tuturor!”
Pus în fața acestui argument, dar vizibil plictisit de protestele repetate și sâcâitoare ale consilierului Florin Titirișcă, Drăgușin n-a simțit nevoia să mai ofere curioșilor un alt răspuns. S-a oprit la: “Exagerați, domnule consilier!”
Și chiar dacă, în general, “domnul consilier” mai exagerează, de data asta o cam nimerise. Degeaba, însă! La noi, ședințele de consiliu local sunt pretexte de scandal și deciziile vor aparține mereu celor care se concentrează pe obținerea de voturi și mai puțin pe circ.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Iuliana STANCU este o doamna hyper-educata, super-inteligenta, tare buna la suflet, civilizata si foarte aplecata spre intelegerea naturii umane! Efectiv lasa lumina in urma ei… Poate ca este vremea ca prin eleganta si noblete sa aibe un loc de unde va putea sa ajute mai mult si sigur o va face!!!!Primar, prefect, poate chiar in guvern, doamna profesor doctorand Iuliana STANCU, merita mult, enorm de mult, a dovedit-o prin cariera si activitatea dumneaei!!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*