liberinteleorman.ro

Secția Numismatică Alexandria a prezentat la Curtea de Argeș placheta “100 de ani de la trecerea în eternitate a Regelui Carol I al României”

3 noiembrie 2014

placheta-carol-i-2014Carmen Dumitrescu

Secția Numismatică Alexandria reușește, în ciuda numeroaselor piedici de natură financiară, să țină viu trecutul istoric și să îl transmită, în formule noi, generațiilor tinere. De aceea, la finalul lunii octombrie a acestui an, Secția Numismatică Alexandria, reprezentată de Teodor Săceanu, Victor Andreescu și Dorel Erzec, alături de sculptorul medalist Constantin Dumitrescu, vicepreședintele Clubului Numismatic “Mihai Eminescu” din București și Cristian Scarlat, președintele Asociației “Stindard” au ajuns la Muzeul Municipal Curtea de Argeș pentru a prezenta placheta “100 de ani de la trecerea în eternitate a Regelui Carol I al României” și medalia “Haralambie Ionescu”.

Cristian Scarlat, președintele Asociației “Stindard” a pregătit pentru evenimentul menționat o prezentare a personalității și testamentului Majestății Sale, Regele Carol I, iar sculptorul medalist, Constantin Dumitrescu, discipol al marelui gravor argeșean Haralambie Ionescu, a prezentat medalia aniversară “100 de ani de la nașterea lui Haralambie Ionescu”, împărtășind auditoriului evenimente inedite din viața excepționalului gravor. Victor Andreescu, reprezentantul Secției Numismatice Alexandria a prezentat, în cadrul evenimentului, placheta comemorativă “100 de ani de la trecerea în eternitate a Regelui Carol I al României” iar Teodor Săceanu a încântat participanții la eveniment cu setul de ilustrate: “100 de ani de la trecerea în eternitate a Regelui Carol I”.

La finalul întâlnirii, Secția Numismatică Alexandria a donat muzeului din Curtea de Argeș placheta Regele Carol I și medalia Haralambie Ionescu, precum și setul de ilustrate. Pentru a face o incursiune în istoria locurilor vizitate, reprezentanții Secției Numismatice Alexandria au vizitat lăcașe de cult din Curtea de Argeș, dar și cimitirul Bisericii Flămânzești, unde se află mormântul gravorului Haralambie Ionescu.

 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Teleormanul rămâne roșu. Ponta a adunat din județ 106.874 voturi

Următorul articol

Fiul lui Liviu Dragnea îşi vinde maşina

Cele mai recente articole de Cultură

Miniexpoziția „Județul Teleorman pe hărți istorice”, la muzeu

Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, deschide marți, 14 mai 2024, ora 11.00, miniexpoziția„Județul Teleorman pe hărți istorice”.       Organizată cu ocazia „Zilei Județului Teleorman”,miniexpoziția prezintă reproduceri ale