liberinteleorman.ro

Secretarul General Adjunct al Senatului, condamnat și teleormănean, și-a angajat fiicele la Senat și în Ministerul Agriculturii

Carmen Dumitrescu

Timotei Stuparu, fost senator PSD, actual Secretar General Adjunct al Senatului

Timotei Stuparu, fost senator de Teleorman și actual secretar general adjunct al Senatului, în ciuda unei condamnări legate de felul în care și-a recompensat o angajată, are legat numele de mai multe povești cu iz necurat în Teleorman. Și aici vorbim despre „afacerea COMALEX”, privind
unele vânzări de spații ai căror protagoniști au fost funcționari publici de rang înalt, care au păgubit statul român cu sute de milioane. Vorbim în clar despre vânzarea ilegală, la preţuri subevaluate a celor 34 de spaţii comerciale din Alexandria, parte a dosarul penal nr. 5.408/2006. Din afacerea COMALEX, lui Stuparu i-au ieșit niște spații comerciale la prețuri de nimic, pe care le-a putut exploata în voie. În mod straniu, Stuparu n-a dat niciodată impresia unui om cu avere. Dar orice impresie se poate schimba, iar în cazul lui, asta se întâmplă după ce ne uităm pe declarațiile de avere ale fetelor sale: Camelia și Dana.

Dar, înainte de a trece la analiza bunurilor trecute pe numele copiilor, așa cum probabil s-a procedat în buna tradiție comunistă, ne vom opri asupra funcțiilor. Căci Timotei Stuparu nu s-a oprit până nu și-a angajat copiii prin aparatul administrativ central. Camelia Stuparu este de relativ puțin timp director al Direcției Industria Alimentară din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar Dana Stuparu e consilier parlamentar în cadrul departamentului de Cooperare interparlamentară în domeniul afacerilor europene, chiar la Senatul României. De când s-a angajat la Ministerul Agriculturii, Camelia a încasat peste 53.000 de lei. Interesant este că în anii 2017 și 2018, Camelia a primit de la tatăl său, Timotei Stuparu, sub formă de donație, sumele de 80.000 de lei și 40.000 de lei. În plus, Camelia are ceasuri și bijuterii în valoare de 14.500 de euro.

Declarația de avere a Cameliei Stuparu este o adevărată plăcere pentru ochiul care n-a văzut niciodată prea multă avere pusă la un loc. Practic, ea are 3 case de vacanță, două în București și una în comuna Corbeanca, 10 (da, ați citit bine! ZECE) terenuri în Vaslui și Ilfov și două case de locuit în București și Ilfov, toate obținute în baza unor contracte de vânzare cumpărare trecute pe numele Cameliei Stuparu. În plus, aceeași fiică a lui Timotei Stuparu este și acționar în două societăți comerciale din Ilfov și București: S.C. Maviq Traffic SRL și S.C. Bella Events SRL.

Declarația de avere a Cameliei Stuparu, din care reiese numărul impresionant al bunurilor imobile deținute de aceasta.

Dana Stuparu, cealaltă fiică a secretarului general adjunct al Senatului, este și consilier parlamentar în Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Meditarană. Cu alte cuvinte, Stuparu a avut grijă să-și așeze fiicele în administrația centrală pe posturi călduțe, în care pot câștiga bani frumoși fără eforturi prea consistente.

Reamintim cititorilor noștri că Timotei Stuparu, actual secretar general adjunct al Senatului, este și „beneficiarul” unei condamnări de un an și 7 luni de închisoare sub acuzațiile de fals intelectual, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Soțul judecătoarei care veghează alegerile în Teleorman, subalternul candidatului PSD la europarlamentare

Următorul articol

Doi pușcăriași, eliberați în baza recursului compensatoriu, au agresat un taximetrist din Alexandria: „Au zis că data viitoare n-o să mai dea cu pumnul, ci vor folosi cuțitul.”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică