liberinteleorman.ro

Seceta senatorului Nicolae Mohanu…

20 august 2015

Monica Vasilescu

Mohanu NicolaeParlamentul se află printre cele mai puternice instituții ale țării. Paradoxal, el este format în mare parte din oameni slabi, influențabili și nu prea muncitori. Am făcut de multe ori recenzii printre activitățile aleșilor din Teleorman și am expus de fiecare dată cât de dedicați sunt ei față de munca pe care trebuie să o presteze. Ce face Nicolae Mohanu la București ne-am întrebat de multe ori. Senatorul turnean, care mai are puțin și face 70 de ani, e numai bun pentru a gândi legi în Casa Poporului, au considerat cei din colegiul uninominal nr. 1 Circumscripţia electorală nr.36 Teleorman și l-au trimis să ia parte la puterea Statului.

Celor care nu urmăresc activitatea parlamentarului căruia i-au dat votul, din neglijență, din lipsă de timp sau pur și simplu din dezinteres, le spunem că Nicolae Mohanu ticluiește vorbe. Recent, s-a apucat să scrie despre importanța zilei mondiale pentru combaterea deșertificării și a secetei. Nu spunem că e rău. Orice cuvânt scris pe hârtie e mană cerească pentru posteritate. După ce a scris, presupunând că a făcut-o cu mâna sa și din capul său, a trimis documentul colegilor din Senat. Concret, în epistolă, Mohanu crede că ”17 iunie reprezintă o ocazie pentru a reliefa existența soluțiilor care pot fi implementate adecvat, cu participarea comunității și prin cooperarea tuturor părților implicate”. Ulterior, le-a spus parlamentarilor care sunt fenomenele la originea cărora se află seceta. Apoi, Mohanu i-a îndemnat să ia atitudine, considerând că eficiența cadrului instituțional ce ține de protecția mediului înconjurător, inclusiv lupta cu seceta și deșertificarea, trebuie să fie asigurată prin realizarea unor acte legislative în domeniu care să susțină aceste acțiuni. Și atât. Niciun document, nicio propunere, nimic. Semn că la Mohanu e, într-adevăr, secetă. De fapte.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor la Ziare.com și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

About Me

Articolul precedent

Vocea cetățeanului din Alexandria: piste pentru bicicliști, toalete publice…

Următorul articol

Municipalitatea îi tentează pe alexăndreni cu un concurs… de amintiri

Cele mai recente articole de Actualitate

Emailuri false în numele ANAF

ANAF atenționeazã contribuabilii cu privire la o nouã campanie de emailuri false (email spoofing*) transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt