liberinteleorman.ro

Seară de muzică şi poezie la muzeu

17 mai 2015

Monica Vasilescu

noaptea muzeelor (1) noaptea muzeelor (2)

Sub această titulatură, Muzeul Judeţean Teleorman a invitat iubitorii de cultură la Noaptea Muzeelor, eveniment ce s-a desfăşurat sâmbătă seara, începând cu ora 17.00. Printre zeci de teleormăneni care au acceptat invitația directorului muzeului, Pavel Mirea, de a vizita frumusețile expuse s-a numărat și vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Cornel Bleajă, care nu a venit singur de la Zimnicea, localitatea de proveniență, ci însoțit de fiica sa și de câțiva elevi de la liceul unde profesează. Acesta a fost printre puținii reprezentanți ai autorităților județene și locale care au trecut pragul muzeului.
A X-a ediţie a evenimentului european a fost marcată de instituţia muzeală teleormăneană printr-un spectacol de muzică folk susţinut de Trupa Arhaic, alături de membrii trupei de teatru Scenik, între care: Silvia Ureche, Alin Stoian, Ana-Maria Mocanu, Isabel Iancu, Andreea Nuţă, Beatrice Olteanu, Diana Videa, ambele trupe coordonate de Nicolae Doboş.
Noaptea muzeelor a oferit tuturor prilejul de a vizita expoziţiile permanente şi temporare, cum ar fi: Expoziţii permanente: înapoi în timp: arheologie şi numismatică în judeţul Teleorman (sălile neoliticul, eneoliticul, tezaure monetare), aspecte etnografice teleormănene, colectivizarea în Teleorman (1949-1962). Rezistenţă şi acceptare forţată, Expoziţii temporare: „florile adâncului” – colecţia mineralogică Remus Rogozea (organizată în colaborare cu Muzeul Olteniei Craiova), oale şi străchini (organizată Muzeul Judeţean Teleorman şi Muzeul Municipal de Istorie „Petre Voivozeanu” Roşiorii de Vede), exponatul lunii mai: „bosceaua teleormăneană” (din ciclul expoziţional „exponatul lunii”).

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Anunț

Următorul articol

Fanfara militară a trecut pe la Alexandria

Cele mai recente articole de Cultură