Se restaureză pictura Bisericii din Buzescu

în Actualitate

Monica Vasilescu

biserica buzescuComuna Buzescu excelează din punct de vedere al aspectului, prin clădiri fel de fel, unele mai înălțătoare decât altele. Nici lăcașul de cult nu se exclude de la originalitate, acesta are patru ieșiri, fiecare fiind corespondentul unei intrări în localitate. Pe lângă acest detaliu care o face unică la nivel de județ, Biserica din Buzescu – „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavril” – are valoare istorico-patrimonială.

După ani la rând în care pictura originală, executată de Theodor Aman și completată de Gheorghe Albani, nu a mai fost refăcută, aceasta a fost trecută pe lista priorităților Primăriei Buzescu.

Primarul Valentin Trăistaru spune că restaurarea picturii este o lucrare importantă pentru credincioși și a alocat suma de 70 de milioane din bugetul local. În timpul acestor lucrări, primarul de la Buzescu se zbate să remodeleze căminul cultural din localitate, dar şi primăria, o fostă casă boierească, instituţie care are, de asemenea, nevoie de reparaţii.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

  1. 70 de milioane de lei? („noi”) sigur nu-i o greseala? doar nu este pictura in filigran de aur ! sa inteleg ca primaria are un buget asa de mare?

  2. „MAI TREBUIE” PICTATĂ DE CÂTEVA ORI (spălare de bani la primărie) ? ! Deși spunea că „E PĂCAT SĂ NU PĂSTRĂM CE AM POMENIT, CE AM LUAT MOȘTENIRE DE LA ALȚII”, primarul TRĂISTARU VALENTIN ESTE PRINCIPALUL VINOVAT pentru care VALOROASA PICTURĂ A BISERICII BUZESCU ESTE AFECTATĂ CONTINUU de fumul de la lumânări și tămâie (ca și sănătatea enoriașilor) DIN CAUZA GEAMURILOR TERMOPAN FIXE (pe care le-a comandat), mult mai ieftine decât cele care s-ar fi deschis ! Nu mai zic că nu le poți șterge decât dacă angajezi o echipă de alpiniști ! ! ! NEGLIJENȚĂ+ABUZ ÎN SERVICIU ? ! DOAR INTERESELE PERSONALE („CAȘCAVALUL”)CONTEAZĂ ? ! BĂTAIE DE JOC ÎN CASA DOMNULUI ! ! ! Se lăuda că este credincios și cu frică de Dumnezeu ! ! !

  3. Valoroasa pictură a acestei biserici este afectată continuu de fumul de la lumânări și tămâie (ca și sănătatea enoriașilor) din cauza geamurilor termopan FIXE, mult mai ieftine decât cele care s-ar fi deschis ! Nu mai zic că nu le poți șterge decât dacă angajezi o echipă de alpiniști…!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*