liberinteleorman.ro

Se prelungește programul „Tomata”!

6 iunie 2022

Legumicultorii au cerut prelungirea programului „Tomata”, iar acest lucru va putea fi posibil printr-un proiect elaborat de Ministerul Agriculturii. Prin decizia ministrului de resort, termenul pentru valorificarea producției crește de la 10 iunie la 1 iulie, iar cel privind depunerea documentelor justificative pentru ciclul 1 de producție se prelungește până la 30 August, față de 30 iunie, a anunțat parlamentarul de Teleorman – Dănuț Cristescu, luni.

„Micii fermieri români au un partener în ministrul PSD al Agriculturii, care le-a înțeles problemele și este receptiv la solicitările lor. În acest sens, a elaborat deja un proiect de act normativ care prelungește perioada de valorificare a producției și pe cea de depunere a documentelor din programul „Tomata”.

Este o gură de oxigen pentru legumicultorii care s-au confruntat cu mari dificultăți în acest an, de la vremea rece prelungită, până la explozia prețurilor la energie, doi factori importanți care au crescut semnificativ costurile de producție și, implicit, au îngreunat și au întârziat vânzările.

Prin decizia ministrului Chesnoiu, termenul pentru valorificarea producției crește de la 10 iunie la 1 iulie, iar cel privind depunerea documentelor justificative pentru ciclul 1 de producție se prelungește până la 30 August, față de 30 iunie, cât era inițial. În acest fel, cât mai mult fermieri/legumicultori români vor beneficia de sprijinul maxim de 4000 de euro/an/exploatație”, potrivit senatorului Dănuț Cristescu.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Accident pe E70: o femeie a ajuns la spital

Următorul articol

Accident la Mereni: o persoană a ajuns la spital

Cele mai recente articole de Agricultură