liberinteleorman.ro

Se luptă din greu pentru salvarea lui Dragnea: dosarul Teldrum, cerut de trei ori de la DNA de Secția Specială de Investigare a Magistraților

19 februarie 2019

Carmen Dumitrescu

Dosarul Teldrum rămâne singurul dosar „greu” care apasă pe umerii lui Liviu Dragnea. Faptul că încă se lucrează la soluționarea lui îl deranjează realmente pe șeful pesediștilor, care a pus în mișcare un întreg aparat de stat, în speranța că se va salva.

Aflăm astfel că Secția Specială pentru Investigarea Magistraților a solicitat, în curs de 40 de zile, de TREI ori preluarea dosarului Teldrum de la DNA. Sună aberant, știm! În dosarul Teldrum nu există magistrați, singurii supuși investigației fiind prietenii din copilărie și slugile Baronului de Teleorman, dar pentru a se salva, Dragnea nu se ferește nici de aberații. Desigur, până acum DNA a refuzat de fiecare dată să răspundă afirmativ solicitărilor Secției Speciale, menționând că nu există temei legal pentru această preluare a dosarului.

Însă, asta n-a influențat cu nimic Secția Specială, care din luna octombrie a anului trecut, cere procurorilor DNA să renunțe la dosar. Ultima motivare ar fi, potrivit unor surse judiciare, aceea că „DNA nu ar avea competență de soluționare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele care efectuează urmărirea penală au calitatea de magistrați.” Interesant e că niciodată până acum, Secția Specială nu a solicitat preluarea unui dosar al DNA, însă unii nu par a avea vreo problemă în a se compromite pentru Liviu Dragnea.

Dosarul Teldrum este singurul dosar greu al lui Liviu Dragnea, unul conexat cu multe alte infracțiuni. El a pornit de la o sesizare a Oficiului European Antifraudă, care semnala faptul că Teldrum, compania din Teleorman, atribuită lui Liviu Dragnea, a fraudat bugetul european cu peste 20 de milioane de euro. În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudarea banilor europeni, prin intermediul Teldrum.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Fostul gunoier-șef de la EcoSud a devenit neoficial șef pe moșia lui Dragnea

Următorul articol

Județul Teleorman primește alți bani europeni, iar autoritățile locale speră să se termine „această istorie tristă cu verificarea documentațiilor”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică