liberinteleorman.ro

Se întoarce Florescu în PDL?

10 februarie 2015

florescuCarmen Dumitrescu
De o bună bucată de vreme, prin cercurile Opoziției teleormănene se dezbate frenetic revenirea lui Adrian Florescu în sânul partidului care l-a consacrat în politică. Poziția tot mai slabă a lui Nițulescu în interiorul Dreptei teleormănene poate fi un argument destul de solid în acest sens, dacă avem în vedere faptul că plecarea lui Florescu din PDL și implicarea lui în proiectul PMP a fost determinată de neînțelegerile tot mai aprinse dintre el și Nițulescu. Mai mult, în aceste zile, chiar persoane din conducerea centrală a noului PNL au adus în discuție problematica unei colaborări între Florescu și Titirișcă, punându-se problema într-o manieră destul de tranșantă: “Fie că-i place, fie că nu, Titirișcă va trebui să înțeleagă că trebuie să colaboreze bine cu Florescu”.
Chestionat pe această temă, a posibilității de revenire a lui Florescu în partidul pe care l-a condus o perioadă, Titirișcă a declarat că faptul nu este imposibil și că se va putea pune la un moment dat problema unei unificări a dreptei teleormănene, în cadrul căreia și Florescu are un cuvânt de spus. Mai mult decât atât, Titirișcă susține că a trecut peste vechile lui neînțelegeri cu Adrian Florescu și că e dispus să facă tot ce este necesar pentru ca dreapta politică să ia cu adevărat frâiele puterii în Teleorman.
În tot acest timp, Adrian Florescu se declară interesat de soarta PMP, considerând că alegerile interne din PMP constituie, în momentul de față, principalul său interes din punct de vedere politic. Însă, perspectiva revenirii sau colaborării cu PDL nu i se pare nici lui una imposibilă, însă o vede “foarte îndepărtată”. În plus, Florescu susține că nu a avut discuții cu lideri de la centrul puterii democrat-liberale și că nici nu i s-a propus să se întoarcă în partidul pe care l-a părăsit, imediat după ce Nițulescu s-a reconfirmat drept lider județean. Însă, “schimbarea garniturii”, adică perspectiva plecării lui Nițulescu din fruntea partidului, constituie și pentru Florescu un imbold de a lua în considerare varianta revenirii în PDL sau a colaborării cu noul PNL. Având în vedere, însă, evenimentele din ultima perioadă, care au afectat imaginea PMP, partid care s-a consacrat în politică ca și partidul lui Băsescu și Udrea, varianta reconsiderării poziției lui Florescu în politica județeană nu pare nici pe departe una de neglijat. Mai ales că, dacă Nițulescu își va pierde cu totul influența în sânul PDL, partidul se va lupta nu doar pentru schimbarea atitudinii, ci și pentru compensarea liderului lipsă. Un lider care a demonstrat, chiar și prin acțiunile lui cele mai neinspirate, că face cât trei.

Advertisement

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Bitanu’: “Nu vor fi excluderi din PDL. Dimpotrivă! I-am sunat pe Florescu și Bădulescu să revină în partid”

Următorul articol

CSBT Alexandria, în semifinalele Cupei României cu CSU Alba Iulia

Cele mai recente articole de Actualitatea politică