liberinteleorman.ro

Se ÎNCHID restaurantele în Alexandria – Orașul a intrat în scenariul ROȘU

17 martie 2021

Alexandria a intrat, miercuri, în scenariul roșu. Rata de infectare a depășit 3 la mie, drept care autoritățile locale au luat noi măsuri restrictive pentru o perioadă de 14 zile.

„Urmare a depășirii ratei de infectare de 3 la mia de locuitori în municipiul Alexandria, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 17.03.2021, a hotărât ca începând cu data de 18.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până pe 31.03.2021 inclusiv, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Conform Hotărârii CLSU, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct. 2-18 din HG nr. 293/2021.

Începând cu data de 18.03.2021, se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise și spații deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, fără a se limita la acestea.

Începând cu data de 18.03.2021 pe raza municipiului Alexandria se interzice pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte. Începând cu data de 18.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Începând cu data de 18.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială. Începând cu data de 18.03.2021, se interzice pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, pariuri, cazinouri și alte asemenea. Începând cu data de 18.03.2021, este permisă pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. În intervalul orar 05.00-22.00 prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, (terase) cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Se suspendă începând cu data de 18.03.2021 pe o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, activitatea Centrului de Profilaxie Orodentară, Cabinetului stomatologic școlar al Liceului Teoretic “Alexandru Ghica” precum și Cabinetului stomatologic școlar al Colegiului Național Pedagogic “Mircea Scarlat” din municipiul Alexandria. Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

A murit profesorul Eliza Sotirescu

Următorul articol

Ocupa-ți locul la START!

Cele mai recente articole de Actualitate