Scurt bilanț, mesaje aniversare, înaintări în grad și demonstrații, de ziua Protecției civile, la ISU Teleorman

în Actualitate

Monica Vasilescu

Protecția civilă din România este serviciul care a desfășurat o intensă activitate dovedită ca fiind utilă și a slujit interesele naționale, protejând vieți, bunuri materiale și valori de patrimoniu. Data de 28 februarie este o zi închinată acestei forțe și, ca atare, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman a avut loc un moment festiv, prin care s-au marcat cei 84 de ani de la înființarea Protecției Civile.

Manifestările au început cu o conferință de presă susținută de inspectorul-șef al unității teleormănene – colonel Marius Stancu, în care acesta, spre deosebire de alți șefi de instituții ale căror activități sunt pomenite întotdeauna la timpul viitor, a vorbit despre ce a făcut și despre proiectele actuale, nu doar despre ce va face. Abordarea sa se canalizează spre dezvoltarea inspectoratului, astfel încât a început să întreprindă formalitățile pentru restructurarea clădirii, lipsa spațiilor fiind o problemă acută a locului în care pompierii își fac treaba. Marius Stancu s-a referit și la punctele de lucru anunțate a fi construite în unele localități din Teleorman în care situațiile de urgență nu au o acoperire largă și a declarat că prima unitate se va inaugura la Drăgănești Vlașca, la începutul verii, deoarece acolo este procedura cea mai avansată. Urmează Talpa, unde încă se mai poartă discuții, Saelele și Conțești, de unde au venit promisiuni certe că pompierii vor avea unități de sine stătătoare. Conducerea ISU Teleorman își îndreaptă eforturile și către partea de acordare a primului ajutor medical, iar în această privință va inaugura o subunitate SMURD la Dobrotești, pe data de 22 martie. Nici pregătirea personalului nu este lăsată să aștepte. Conform planurilor, unitatea de pompieri din Teleorman va avea o echipă de scafandri până la sfârșitul anului, care se va pregăti la Constanța, acolo unde baremele și criteriile sunt drastice, aceasta fiind necesară pentru intervențiile din mediul acvatic, în localitățile de lângă Dunăre. Echipajul de scafandri va fi o premieră pentru județul nostru, aici, chiar dacă au existat infrastructură, echipamente și toate cele necesare, nu a fost pregătit niciun scafandru.

Adrian Gelu Dragomir a fost înaintat în grad

În continuarea momentelor dedicate Protecției civile, în fața cadrelor și a invitaților, au fost citite mesajele aniversare din partea conducerii centrale a instituției și a celor care au dorit să le  transmită gânduri pompierilor cu ocazia acestei zile. În semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, au fost înaintaţi în grad mai mulți angrenați ai corpului militar, în frunte cu purtătorul de cuvânt al instituției, locotenent Adrian Gelu Dragomir, care a devenit maior.

Aniversarea a fost un prilej pentru cei interesați de modul în care se intervine la o situație de urgență, astfel încât mai multe grupuri de copii au profitat de ”ușile deschise” pentru a lua parte la demonstrațiile oamenilor care salvează vieți.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*