Scrisoarea unui protestatar teleormănean către Guvernul României

în Actualitatea politică

Draga mea țară și nedrag Guvern,

 

Sunt  unul dintre  protestatarii  din  celebra   Alexandria  de Teleorman. Am  iesit  sa-mi  manifest  indignarea  impotriva  amnistiei, gratierea  nu  ma  intereseaza  in  mod  deosebit. In calitate  de contribuabil  la bunastarea  dumneavoastra, ma  refer  la toti  bugetarii care au bagat  mina in  banul public sa-l duca  acasa, sa faca averi  impresionante, sa conduca  masini scumpe, sa faca  concedii exotice, sa poarte costume Armani, ceasuri  Rolex, sa-si cumpere lingouri de aur, picturi celebre, genti scumpe si multe altele  care  acum scapati basma curata  si cu banii la ciorap ,  va rog  la noapte  sa dati o OUG  relationata cu eliminarea darilor  pentru  mine si  pentru persoanele care sunt  in situatia mea.

Familia mea compusa din 2 adulti  si un copil traiesc la limita decentei din chiria unui apartament  din care iti platesc  tie 16% impozit plus 5,5% CAS. Iti fac un calcul  simplu, cistig 1000 lei, poate fi mai putin sau deloc cind nu este inchiriat, 170 iti platesc tie ca sa-ti faci bugetul, la gaze luna asta iti platesc  40 lei  tva , la cez  20 si   alti  100  tva -ul la ce consum  intr-o luna. In  total din 1000  lei  imi ramin  670 din  care  platesc  facturi , cablu , telefon , cumpar carti , caiete , pantofi si exist. Tie nu-ti pasa cum traim trei persoane din banii astia , atunci mie de ce sa-mi pese de bugetul tau?

Vreau   sa  ma scutesti  de plata  impozitului  pe cladire, vreau  sa  ma scutesti de a-ti plati  tva pe orice produs pe care il cumpar, pe supraacciza la combustibil pentru care mi-ai promis sosele moderne si autostrazi, de taxa de drumuri fiindca nu ai investit un leu in drumuri  si  multe alte taxe. Vreau ca  toate persoanele care au un venit de  1000 lei sa fie scutite sa-ti platesca vreun  leu  fiinca  nu  meriti sacrificiul  nostru. Nu ti-am cerut ajutor social, nu ti-am cerut ajutor pentru intretinere, nu ti-am cerut nimic pina acum, dar acum  iti cer  fiinca  din  partea  mea  nu  meriti  nimic. M-am saturat  sa vindeti  padurile tarii mele  pe  nimic, sa vindeti  strainilor  pamintul si  rezervele naturale ale  tarii mele, sa vindeti  toate  fabricile   pe  nimic prin asa   zisa  privatizare, m-am saturat sa cumpar produse din import  la care voi va luati comisioane uriase.

M-am saturat  de minciunile voastre, de falsitatea si aroganta voastra. M-am saturat sa contribui  la bunastarea voastra, sa vad zilnic cum cheltuiti discretionar , fara  scrupule  si fara  transparenta  banii   pe care ii  platim  fiecare dintre noi  cu  mari sacrificii. M-am saturat sa faceti  legi doar ca sa furati voi  mai mult si fara sa fiti trasi la raspundere. In concluzie daca voi aveti dreptul sa furati legal. si eu am dreptul sa nu va intretin . Asadar vreau  eliminarea darilor catre stat prin OUG!

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*