liberinteleorman.ro

Scriitoarea Otilia Țigănaș a lansat la Alexandria cartea ”Poezii vânate de fisc” – “O limbă de lemn printre linii fierbinți”

6 martie 2016

Monica Vasilescu

otilia tiganas (1) Ulterior volumului de proză scurtă – ”Femeia cu șapte pălării” – lansat în 2011, și premiat în același an, la Festivalul Internațional ARS Maris, autoarea Otilia Țigănaș, arădeancă – medic de familie și scriitor – a scos de sub tipar “Poezii vânate de fisc”, o carte care a apărut din ideea de dreptate, făcută cu umor și pasiune, prin intermediul singurei arme avute la îndemână: cuvântul.

Sâmbătă, într-o atmosferă cu spirit de originalitateotilia tiganas (3) şi intimitate, la “Berăria lui Nae” din Alexandria, a avut loc lansarea celei de-a doua cărţi a scriitoarei Otilia Țigănaș, care conține poezii având caracter erotic explicit într-un limbaj de lemn. Alături de Otilia Țigănaș, s-a aflat medicul Mihaela Pop, care a vorbit cu pricepere despre personajul principal al evenimentului, nelipsit a fost actorul Costel Dobrescu, care a recitat o parte otilia tiganas (2)dintre poezii, dar şi Sorin Olteanu, moderatorul activității culturale și cel care s-a preocupat ca oameni frumoși din Arad să fie cunoscuți la Alexandria. În preajma scriitoarei au fost medici, oameni de cultură, dar şi persoane care nu o cunosc îndeaproape pe Otilia, dar au citit și au apreciat scrierile sale.

”Mă simt excelent. Mă simt frumoasă, deșteaptă, bogată. E grozav!”, așa a început Otilia Țigănaș discursul său de la Alexandria. După ce a vorbit despre prima sa carte – ”Femeia cu șapte pălării” – un volum plin cu povești din viața sa, scene întâmplate real sau doar imaginar, povestiri despre proști grămadă și genii, despre iubire și ură, despre tot ceea ce înseamnă viață rostită fără asotilia tiganas (4)cunzișuri, autoarea a trecut la prezentarea celei de-a doua opere – ”Poezii vânate de fisc”. Pe lângă o actualitate resimțită de mulți dintre noi, volumul conține versuri cu mesaj “erotico-satiric”, transpuse în scene cu Fiscul, Pompierul, Sanepidul, Casa de Asigurări, toate fiind prinse sub aura definită – “O limbă de lemn printre linii fierbinți”, după cum se poate observa: ”Palma mea dibace se strecoară/pe sub cămașă, înfiorând fără atestat/pielea corpului tău de control”.

Otilia Țigănaș este omul complet, după cum reiese din ”pezentarea de caz” făcută de Mihaela Pop: ”Otilia este un copil râzgâiat atunci când vrea, este un adult matur extraordinar, cu tot ceea ce recurge din responsabilitatea acestei vârste a maturității, Otilia este o adolescentă plină de candoare, Otilia este un tânăr plin de speranțe, implicat în societate, Otilia este un adolescent rebel, Otilia este, câteodată, o babă acră. Otilia are orice vârstă vrea ea, oricând”.

După prezentarea poemelor în măsura în care să stârnească interesul, organizatorii au bucurat-o pe scriitoarea din Arad cu un tablou de pe meleagurile Teleormanului, pictat de Laura Duță, după chipul și asemănarea cărții ”Femeia cu șapte pălării”, urându-i ”să-ți meargă sistemul!”. La final, cei care au rămas la discuții prietenești cu autoarea au aflat că aceasta are în plan alte două proiecte ambițioase. Otilia Țigănaș își va dedica timpul scrierii unui roman dramatic și unui text pentru un actor, de genul One Man Show, ambele fiind așteptate și la Alexandria, pentru că toți cei care au cunoscut-o aici îi vor urmări în continuare rândurile de o tulburătoare transparență și neasemuită cadență.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Omul din spatele funcției – Comisarul șef Mihai Matei: ”Cu toate greutățile care sunt, aș merge pe același drum în Poliție!”

Următorul articol

Cuclea susține că nu minte ca Mohanu

Cele mai recente articole de Cultură