Scriitoarea Ela Nicolau, premiată la concursul național de proză Ioan Slavici

în Cultură

ela nicolau1Carmen Dumitrescu

Valorile culturale locale reușeșc, în ultimul timp, să mai scoată capul din județ și să se afirme la nivel național, iar ultimele reușite ale artiștilor noștri sunt dovezi clare în acest sens. Scriitoarea Ela Nicolau este acum unul dintre noile noastre motive de mândrie, prozatoarea reușind să cucerească ochiul critic al juriului implicat în Concursul Național de Proză Ioan Slavici, desfășurat la finalul lunii octombrie, la Cluj-Napoca.

Ela Nicolau impresionează, în primul rând, prin modestie și discreție. Ea înțelege literatura ca pe un act foarte intim, pe care nu e dispusă să-l împartășească cu nimeni până nu-l consideră cu adevărat reușit. Însă profunzimea scrierilor ei, dar și stăruința de a reveni constant asupra poveștilor pe care le scrie sunt cu adevărat impresionante, pentru că aceste atribute nu se mai regăsesc la prea mulți autori teleormăneni. Probabil că stilul și profunzimea ideilor Elei Nicolau au impresionat juriul de la Cluj, care a decis să-i confere prozatoarei noastre locul al II-lea la secțiunea Roman, acesta constituind un succes remarcabil pentru care o felicităm cu drag și îi urăm să se implice în cât mai multe astfel de competiții, pentru a se mai auzi de Teleorman și în alte contexte decât în cele care nu ne fac prea multă cinste. Totuși, ne vedem obligați să subliniem faptul că, deși e un județ fără librării, Teleormanul are scriitori de talie națională. Și nu e puțin lucru!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*