liberinteleorman.ro

Şcoala Gimnazială nr. 2 Videle, câştigătoare a 22.000 euro în cadrul unui proiect

17 martie 2016
Advertisement

indexTimp de 6 luni, în perioada octombrie 2015–martie 2016, elevi şi cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Videle au fost implicaţi în desfăşurarea unei competiţii iniţiată de un lanț de supermarket-uri din România şi Asociaţia Şcoala de Valori. Competiţia a presupus desfăşurarea a numeroase activităţi extracurriculare care au abordat teme variate: mediu, sport şi sănătate, creativitate şi tradiţii, ştiinţă, cultură, educaţie. Activităţile desfăşurate au permis acumularea unui punctaj, pe baza căruia au fost desemnate şcolile câştigătoare. Premiul constă în acordarea din partea organizatorilor a 22 000 de Euro, dintre care 2000 de Euro in prima etapa a competiţiei, Top Hărnicuţi (decembrie 2015), iar 20 000 de Euro în a doua etapă a competiţiei, Top fruntaşi (martie 2016).

Competiţia a fost deschisă tuturor unităţilor de învăţământ de stat din România, nivel preşcolar, primar, gimnazial, liceal. Premiile puse în joc au motivat implicarea şi participarea unui numar de 1190 de unităţi de învăţământ din ţară care au desfăşurat peste 50 000 de activităţi.

La nivelul Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Videle, proiectul a fost coordonat de următoarele cadre didactice: Miu Simona, Enuş Nicoleta, Vintilă Florina, Pîrnac Mariana, Paraschiv Mariana, Andrei Emilia, Bâscoveanu Elena, Pencea Ioana (învăţământ primar), Iorga Monica, Viezuianu Dana, Ducan Dumitra, Bucă Maria, Sorescu Nicolae, Capăţână Cristina, Nicolescu Florin (învăţământ gimnazial).

”Alături de elevi şi cadre didactice s-au aflat instituţii locale, părinţi, reprezentanţi ai comunităţii locale. Mulţumim pe această cale Poliţiei oraşului Videle, I.S.U.Videle, Cabinetului Medical dr. Toma Cecilia, Primăriei oraşului Videle, d-rei Andra Vlad, elevă a Liceului Teoretic Videle, membră a trupei de dans modern Criss Dance, d-lui profesor – consilier parlamentar Alexandru Stamate, d-lui profesor George Cârstică, d-nei profesor Gica Stoian, d-lui inginer Tudor Mihai, precum şi Asociaţiei Şcoala de Valori care ne-au oferit oportunitatea de a participa la acest minunat proiect. A fost o muncă de echipă care a adus şcolii satisfacţia unui premiu binemeritat. Ingredientele acestei reţete de succes au fost: cooperarea, perseverenţa, dorinţa tuturor de reuşită. Premiul va fi folosit pentru modernizarea bazei materiale a şcolii, cu scopul de a creşte eficienţa şi atractivitatea procesului instructiv-educativ. Însă, dincolo de câştigul material, în bani, câştigul a fost şi în plan personal şi al relaţiilor interumane. Elevii implicaţi în acest proiect şi-au dezvoltat competenţele de comunicare, implicare, participare, au legat prietenii, s-a consolidat, putem spune, coeziunea colectivului la nivelul şcolii. Informatiile pot fi verificate pe http://www.olimpiadelek.ro/”, profesor Iorga Marinela Monica.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Din culisele referendumului fraudat! Martor: ”Eu, mama și soacra mea am apărut pe liste că am votat, deși semnăturile nu ne aparțin”

Următorul articol

Doctrina “JAPCA”

Cele mai recente articole de Actualitate