Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”- 156 de ani de existenţă

în Cultură

mihai viteazul

Întâia menire a unei şcoli este aceea de a le transmite elevilor cunoştinţele generale de care să se folosească mai târziu, în viaţă, dar şi de a le oferi educaţia necesară pentru a-şi forma şi dezvolta personalităţile. De la acest deziderat, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Alexandria nu a abdicat niciodată, iar deviza „O şcoală bună înalţă un neam!”, după care se călăuzeşte de ani buni, este edificatoare în acest sens.

Fiind cunoscută ca  una dintre cele mai vechi unităţi de învăţământ  din oraş ce  a luat fiinţă la 15 noiembrie 1860, aceasta și-a  desfășurat cursurile ani la rând în diferite case particulare închiriate de primărie.  În 1897 se mută în localul  construit în Piața „Mihai Bravu”, iar în  anul 1898, prin decret regal  primește denumirea de Școala „Mihai Bravu”, după numele pieței în care a fost construită. Localul  din str. Colfescu a fost construit în mai multe etape, prin extindere: 1913, 1927, 1964, fiind însă afectat de cutremurele din 1977 și din 1991. S-a procedat la demolarea acestuia și construirea unei clădiri noi, moderne,  inaugurate  la 25 septembrie 1998 în prezenţa Ministrului Educaţiei Naţionale.

Cu o bază materială permanent îmbunătăţită, incluzând tehnologia informaţională, cu un corp profesoral de excepţie pentru care profesionalismul şi seriozitatea sunt valori demne de urmat, dar şi cu elevi motivaţi, dornici de performanţă,  Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”  (cunoscută în comunitatea locală și sub denumirea de  Școala nr. 2 din Alexandria) s-a aflat an de an în topul unităţilor de învăţământ ale judeţului, atât prin prisma rezultatelor  olimpadelor şi concursurilor şcolare, cât şi a celor obţinute la Evaluarea Naţională de către  elevii claselor a VIII-a. Ca o ultimă încununare şi recunoaştere a meritelor elevilor şi a muncii depuse de cadrele didactice ale acestei şcoli, în urma evaluării ARACIP  desfăşurate recent, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” a primit la toţi indicatorii de performanţă calificativul „Foarte bine”, dar şi calificativul „Excelent” pentru rezultatele şcolare deosebite.

Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”  va marca joi, 10 noiembrie 2016,  156 de ani de existență, printr-o serie de activităţi educative: ateliere de lucru, competiții, expoziții şi un program artistic, în care cei mai talentaţi elevi îi vor încânta pe cei prezenţi cu momente de muzică, dans şi poezie. Nu vor lipsi invitaţii de onoare: reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai partenerilor educaționali, ai părinţilor, foşti profesori şi foşti elevi. Evenimentul va constitui un prilej pentru generaţiile trecute şi prezente de a  reafirma rolul pe care Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” l-a avut  în creşterea prestigiului învăţământului teleormănean.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*