ŞCOALA DE VARĂ LA MUZEU

în Cultură

afis Scoala de Vara 2016Muzeul Judeţean Teleorman organizează în perioada 29 august – 1 septembrie a.c. proiectul educaţional „Şcoala de vară”. Proiectul se adresează elevilor din ciclul primar şi gimnazial şi va cuprinde o serie de patru ateliere, derulate de către specialişti de la Muzeul Judeţean Teleorman: „Costumul popular”, „Magnetul meu de frigider”, „Atelierul de mozaic” şi „Organizator pentru amintiri dragi”.

Înscrierile se fac în perioada 1-19 august la sediul Muzeului Judeţean Teleorman, din Alexandria, str. 1848, nr.1 (secretariat). Cererile se găsesc la secretariatul instituţiei sau se pot descărca de pe pagina web www.muzeulteleorman.ro, secţiunea „Şcoala de vară”. Numărul de locuri pentru fiecare atelier este limitat la 15 participanţi, iar pentru derularea unui atelier este nevoie de minim 5 participanţi. Durata de desfăşurare este estimată la 2 ore, aceasta putându-se extinde cu până la 1/2 oră. În taxa de participare este inclusă, pentru cei care doresc, şi vizitarea muzeului.

Menţionăm că taxa de participare pentru un atelier este de 10 lei/ elev şi va fi achitată în ziua participării propriu-zise la atelier, la casieria instituţiei.

În rândurile de mai jos prezentăm detaliat aceste ateliere şi datele de desfăşurare:

Atelier: COSTUMUL POPULAR – atelier de colaje din materiale textile

Grup ţintă: elevi cu vârsta între 4-10 ani

Obiective: atelierul îşi propune conştientizarea copiilor asupra valorii portului popular românesc.

Durata de desfăşurare: 2 ore

Data de desfăşurare: 29 august, orele 10.00-12.00

Descriere:

– specialiştii secţiei de etnografie vor prezenta copiilor portul popular tradiţional teleormănean (importanţa lui în viaţa oamenilor de la sat, realizarea unui costum popular etc.)

– copiii vor realiza, prin tehnica colajului, folosind materiale textile şi carton, costume populare.

Mărime grup: minim 5 – maxim 15 elevi

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*