liberinteleorman.ro

„Școala Altfel”-organizată de Biroul Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale

18 aprilie 2016

scrierea-chirilica-scriere chirilicaBiroul Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale organizează, în colaborare cu  Colegiul Naţional „A.D.Ghica” Alexandria, manifestarea „Despre scrierea chirilică. De la teorie la practica transcrierii documentelor”. Evenimentul va avea loc miercuri, 20 aprilie 2016, ora 10, la sediul Colegiului Naţional „Al.D.Ghica” Alexandria.

Din partea Biroului Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale, consilierul principal Mădălina Ruşanu-Radu le va prezenta elevilor etapele formării Arhivelor ca instituţie modernă şi aspecte teoretice legate de utilizarea, în trecut, a scrierii cu slove chirilice. De asemenea, în cadrul activităţii, elevii se vor familiariza cu alfabetul chirilic şi vor exersa transcrierea unor texte. Manifestarea se înscrie în cadrul programului educaţional “Şcoala Altfel”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Carabet pierde susținerea PNL? Adrian Iorga ar putea candida la Primăria Videle

Următorul articol

Se caută adjunct la Inspectoratul Școlar și director la Casa Corpului Didactic Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate