Schimbări de cadre în Învățământ. Luminița Pințur este noul director al Școlii ”Mihai Viteazul” din Alexandria

în Actualitate/Învățământ/Politica altfel

Monica Vasilescu

Vântul schimbării bate în ultimele zile prin mai toate unitățile școlare din Teleorman. Întâmplător sau nu, directorii de școli sunt la final de contract de management. În noua structură nu s-a încadrat toată lumea, unii, din motive personale, s-au retras, alții, au fost forțați de împrejurări să renunțe la funcția de director.

În cadrul unei conferințe de presă, inspectorul școlar general Valeria Gherghe a anunțat că Inspectoratul Școlar Județean Teleorman are un nou purtător de cuvânt, în persoana dascălului Ligia Estera Stancu, după plecarea profesorului Luminița Pințur, numită director la Școala ”Mihai Viteazul„ din Alexandria. Potrivit Valeriei Gherghe, în cazul fostului director, Elena Tecșor, nu a mai fost posibilă prelungirea mandatului, din motive precum: menținerea unei stări conflictule în interiorul instituției între conducere și cadrele didactice, sesizări la ISJ din partea profesorilor și a părinților, relație neprincipială cu Inspectoratul.

”În această perioadă s-a speculat foarte mult în legătură cu schimbarea directorilor unităților de învățământ. Nu vorbim de schimbare, pentru că tuturor directorilor de unități de învățământ numiți prin detașare în interesul învățământului le-a expirat mandatul la 31 august 2015. La Liceul Tehnologic nr.2 Roșiorii de Vede, de exemplu, nu vă ascund că am vrut să schimb conducerea, pentru că avem rezultate foarte slabe la examenul de bacalaureat și, în general, destul de greu merge acolo managementul. Nu am găsit înlocuitor. Nimeni din acea școală nu vrea să preia funcția de director. Școala Gimnazială Beuca, domnul Dincă Valeriu nu mai dorește să fie director. Am vrut să schimb directorul de la Botoroaga și nu am cadre didactice care să se încadreze”, a declarat inspectorul școlar general.

Motive de relație neprincipială cu părinții, gestionarea defectuoasă a conflictelor și relație tensionată cu cadrele didactice au fost și la Școala Gimnazială ”Miron Radu Paraschivescu”, din Zimnicea, a cărei conducere a fost înlocuită, dar și la Școala din Suhaia, acolo unde se invocă situații eronate și întârziate.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate