Scandal și amenințări cu moartea printre romii de la marginea Alexandriei – Un polițist local a fost BĂTUT

în Actualitate/Administratie/Social

Romii de la marginea Alexandriei, mutați de Primăria Alexandria dintr-un cartier al orașului undeva la periferie, lângă cimitir, în module-container, trăiesc într-un scandal continuu și amenințări cu moartea din partea unora dintre semenii lor.

O familie de români trăiește coșmarul vieții în fiecare clipă de când a fost izolată în afara comunității. Doamna Mariana ne-a spus că este amenințată zilnic și nu duce o viață liniștită, uneori nici nu poate ieși din „casă”.

„Avem probleme aici la module, nu sunt camere de supraveghere și suntem amenințați cu moartea. Trebuia să se pună înainte de a ne aduce aici la module, suntem pe câmp, la ieșire din Alexandria, lângă cimitir, nu avem nicio protecție. Am fost la primărie împreună cu soțul meu pe 1 noiembrie, am vorbit cu domnul primar, i-am spus din nou situația de aici, că suntem amenințați cu moartea de toți de aici! A zis că partidul rromilor nu îi dă voie să pună camere de supraveghere că încalcă „intimitatea rromilor”! A fost bătut până și un polițist local. Am filmare cu un vecin când mi-a dat cu pietre în modul și cum suntem amenințați cu moartea. Am făcut sesizare și la poliția locală și municipală, sper să ia măsuri, s-a întâmplat pe data de 6 septembrie”, ne-a povestit doamna, care se consideră discriminată în comunitatea de rromi.

Soluții ar exista, însă, trebuie să aștepte. I s-a propus mutarea într-o garsonieră socială, dar nu imediat.

Pe partea de siguranță, primarul Victor Drăgușin i-a spus că a luat atitudine: a pus „un băiat” să-i supravegheze. Primarul știe că un polițist local a fost bătut, că există plângeri penale și că situația este scăpată de sub control, dar, probabil, așteaptă să se întâmple o nenorocire pentru a lua măsuri concrete și rapide.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*