liberinteleorman.ro

Scandal pe primele de sărbători la Primăria Alexandria

30 decembrie 2017

Carmen Dumitrescu

Se pare că zilele trecute angajații Primăriei Alexandria au primit prime de sărbători. Nu toți angajații, însă, ci numai o parte a lor, iar criteriile de acordate a acestor venituri suplimentare sunt încă o necunoscută pentru toată lumea. Ce s-a întâmplat, de fapt? În urma unei întâlniri a angajaților, o parte dintre ei au început să povestească colegilor faptul că au fost recompensați cu sume mari de bani, cu prilejul sărbătorilor. Astfel, au aflat și cei care nu sunt privilegiați, din punctul de vedere al conducerii primăriei, că nu contează nici cât de bine pregătit ești, nici ce vechime ai și nici cât de serios îți tratezi locul de muncă, atâta vreme cât nu te place șeful.

O angajată a instituției care nu a primit niciun fel de bonificație din partea conducerii ne-a declarat, sub protecția anonimatului, următoarea situație: „Primele nu s-au livrat pe card, ele au fost date în mână angajaților, așa că nu avem documente care să ne confirme spusele. Dar asta face ca situația să fie și mai gravă, căci banii aceia trebuie să fi venit de undeva. De unde s-au dat, de unde s-au luat? Dar colegii vorbesc, inclusiv cei care au luat prime. Se pare că ei fac parte din compartimentele: Buget-Finanțe, Juridic și Taxe și Impozite. Restul nu contăm. Șefii au luat și prime de 3000 de lei. Subalternii au încasat între 500 și 1500 de lei, în funcție de niște criterii pe care nimeni nu le cunoaște. S-au făcut discriminări și printre cei care au primit, pentru că valoarea acestor prime au fost stabilite de directori. Și  sunt oameni care lucrează de 15 ani în primărie, nu au avut nicio abatere și nu au luat nimic. Numai banii de la sindicat, unde oricum cotizează și li se cuvin. Un coleg de-al meu îmi spune că a încasat peste 800 de lei drept primă de sărbători. Iar o altă colegă, de la Buget-Finanțe, mi-a spus că joi a aflat de la colegi că s-au luat prime de până în 3000 de lei. Ea s-a dus la directoare și a întrebat-o de ce nu a primit și i s-a spus că lucrează de doar doi ani în primărie și că așa e normal. Însă ea are o colegă angajată de două săptămâni care a luat. Ea a plecat plângând de acolo… Au luat prime toți cei care se bucură de protecție de la șefii instituției, toți cei care fac muncă la partid, toate rudele și prietenii șefilor. Că așa e la noi…  ”

Se pare că numărul nemulțumiților este mare, căci aplicarea unor astfel de măsuri discriminatorii generează, în mod firesc, tensiuni între colegi și, în același timp, produce frustrări mari, pe care oamenii nu le mai pot ține în frâu. Vom urmări situația și vom reveni cu amănunte.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

„Purgatoriul nebunilor”, o scriere curajoasă care își strigă morala: „E o fericire să-ți plătești păcatele!”

Următorul articol

Cum ajung oamenii lui Dragnea din poliție afaceriști prosperi? Fostul adjunct al poliției din Teleorman pocnește artificii pe bani mulți și publici…

Cele mai recente articole de Actualitatea politică