Scandal la Videle. Primarul Bădănoiu cere PSD Teleorman să înlăture bannerele cu Viorica Dăncilă, acestea fiind montate ilegal

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

La Videle a început, de săptămâna trecută, procedura de montare a bannerelor electorale pentru candidatul PSD la prezidențiale. Cum? Fără documente și cu mașini ale Apa Serv, societate subordonată banului public și interesului oamenilor. Încă de pe data de 13 septembrie, persoane din Videle ne atrăgeau atenția asupra faptului că pe străzile orașului apar bannere cu Viorica Dăncilă și că agentul electoral pare a fi Apa Serv, societate ale cărei mașini au fost fotografiate chiar în timpul actului.

Mai mult, se pare că nici măcar primăria din Videle nu fusese înștiințată despre situație, pentru că pe data de 12 septembrie, primarul din Videle, Nicolae Bădănoiu, trimitea organizației județene a PSD o adresă prin care solicita documentele necesare emiterii avizului de publicitate electorală. Imediat după primirea acestei adrese, se pare că lui Bădănoiu i s-ar fi oficializat și suspendarea din funcția de primar.

Ce s-a întâmplat exact? Văzând că pe străzile din Videle apar bannere fără autorizație cu chipul Vioricăi Dăncilă, Nicu Bădănoiu trimite pe 12 septembrie o adresă celor din PSD Teleorman, prin care le aduce la cunoștință că pentru montarea bannerelor e necesar un aviz de publicitate temporară în condițiile legii. O lege peste care PSD Teleorman trece fără probleme. Se dispun verificări prin poliție și se constată că în noaptea de 12 spre 13 septembrie, pe raza orașului Videle au fost montate bannere publicitare pentru candidatul PSD la prezidențiale. Poliția arată în propria ei adresă că la Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Videle nu există documente care să ateste eliberarea unui acord pentru montarea acelor bannere sau plata taxelor de publicitate.

Astăzi l-am contactat telefonic pe Nicu Bădănoiu pentru a vedea dacă între timp legea a fost respectată. Se pare că nu e cazul.

Am cerut de două ori organizației PSD documentele pentru eliberarea avizului temporar de publicitate electorală. Nici până astăzi nu s-au primit documentele în cauză, așa că eu consider că acele bannere montate în afara cadrului legal trebuie date jos urgent!”, a spus primarul din Videle pentru Liber în Teleorman.

Relațiile primarului PSD, Nicolae Bădănoiu, cu propriul partid sunt tensionate încă de la Conferința Județeană a PSD Teleorman. Atunci, Bădănoiu și-a dorit să candideze pentru aceeași funcție ca și noul Dragnea al județului, Victor Drăgușin. Astfel, în urma unor tensiuni la partid, Bădănoiu și-a scris demisia din PSD. Până acum, această demisie a fost păstrată la partid ca instrument de presiune, am spune noi. Acum, însă, după ce Bădănoiu cere explicit partidului să respecte legea, se pare că și partidul a accelerat demersurile legate de acea demisie și, deci, de suspendarea primarului din Videle din funcția pe care o ocupă de aproape două mandate.

4 Comments

  • Stelica,
   Crezi ca montajul acelor banere este ultima sau ultimele dintre problemele noastre?
   Jocul asta grotesc de a arata cine este mai tare,nu face decat rau.
   Ai vazut emisiunea ”Asta-i Romania” ,cu ce se intampla la noi in Primarie?!
   Tot ”Danciloaica” este de vina?

   • I-ar fi placut si dlui Badanoiu sa fie la butoane!!
    A terminat de rezolvat problemele orasului si isi doreste sa ajunga la varf.
    Hai sictir,Lasule,pardon dle. Fost Primar!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*