liberinteleorman.ro

Scandal în salubritate. Polaris își sistează serviciile în Videle și Zimnicea, dar și în alte zone din Teleorman

22 martie 2017

Carmen Dumitrescu

După cum știm, firma de salubritate activă la nivelul județului Teleorman, Polaris M Holding a stabilit, împreună cu responsabilii din administrația publică locală, o mărire a tarifelor pentru ridicarea și depozitarea gunoiului menajer.  La momentul acela, toți primarii din Teleorman care au fost prezenți la întâlnirea cu reprezentanții Polaris au votat pentru mărirea acestor tarife, iar Consiliul Județean a dispus măsura în mod legal, printr-o hotărâre. Mai ales că mărirea tarifelor a fost generată de Ecosud, aceasta nefiind o inițiativă a Polaris.

Acum, când reprezentanții Polaris au mers la primari, pentru a semna actele adiționale, aceștia au refuzat să mai semneze, precizând că tariful e prea mare. De altfel, reprezentanții Polaris ne-au mărturisit că așa ceva nu li s-a mai întâmplat nicăieri în țară: „Ei au fost acolo în sală, au votat. Iar astăzi am primit adresă de la Consiliul Județean, în care ni se spune că nu acceptă actele adiționale la contractul de prestări servicii, deoarece tariful e prea mare, în condițiile în care ei au votat și ne cer nouă să le dăm explicații care stau la baza unei hotărâti luate de ei.” Și pentru că numai în Teleorman s-ar fi putut întâmpla așa ceva, conducerea societății de salubrizare a luat o decizie radicală, exprimată într-un comunicat de presă, transmis publicului în această dimineață:

„Începând cu data de 20 martie 2017, Polaris M Holding a luat decizia de a înceta prestarea serviciului de salubrizare în anumite cartiere din municipiile Alexandria, Roşiori de Vedere, Turnu Măgurele şi din oraşele Videle şi Zimnicea deoarece o parte din abonaţii serviciului de salubrizare şi asociaţiile de proprietari din aceste cartiere au înregistrat întârzieri la plata facturilor cu mult peste 45 de zile.

Unele sume restante datează încă din anul 2014 deşi abonaţii serviciului de salubrizare, asociaţii de proprietari, agentii economici şi primăriile au primit notificari de nenumărate ori.

Abonaţii serviciului de salubrizare şi asociaţiile de proprietari care nu şi-au achitat facturile la timp au fost înştiinţate, printr-un preaviz, cu 5 zile înainte de întreruperea serviciului de salubrizare, având, astfel, o ultimă posibilitate de a-şi achita sumele restante înaintea întreruperii serviciului.

           Obligativitatea de a achita factura pentru colectarea şi transportul deşeurilor municipale se regăseşte în legea 51 / 2006, republicata, art 42, alin (11), unde se menţionează că operatorul de salubrizare poate întrerupe activitatea: „Dacă sumele datorate, inclusiv penalităţile, nu au fost achitate după 45 de zile de la primirea facturii, operatorul poate întrerupe furnizarea/prestarea serviciului cu un preaviz de 5 zile lucrătoare şi are dreptul să solicite recuperarea debitelor în instanţă”.

Sistarea serviciului de salubrizare de la abonaţi şi de la asociaţiile de proprietari restante se va realiza în 2 etape, începând cu 20 martie şi, respectiv, 1 aprilie.

În prima etapă, începând cu 20 martie s-a sistat colectarea deşeurilor din:

 

  • Municipiul Alexandria cu asociaţiile de locatari Peco 1 şi Peco 2, condominiul nr. 37 şi platformele 500 şi 590.
  • Municipiul Roşiorii de Vede cu asociaţiile Aleea CFR, platforma din str. Aleea CFR şi asociaţia nr. 1 Izbiceanu, platforma din str. Izbiceanu.
  • Municipiul Turnu Măgurele cu asociaţia nr. 1 ANL, asociaţia nr. 23 platforma ANL şi platforma H5 cartierul Taberei.
  • Oraşul Videle cu platforma Piaţă 2.
  • Oraşul Zimnicea pentru platformă aferentă blocurilor 3, 5, 6 şi platforma aferentă blocurilor 4E, 4C şi 4D.

Incepand cu data de 1 Aprilie 2017, serviciul de salubrizare urmează sa fie sistat la toate asociațiile de proprietari, abonații serviciului de salubrizare, agentii economici si instituțiile publice care au datorii mai vechi de 45 de zile către societatea Polaris M Holding si care nu le-au achitat până la aceasta data in urma notificărilor primite.

Polaris M Holding multumeşte cetățenilor, asociațiilor de proprietari, agentilor economici și institutiilor publice care si-au achitat in termenul de scadenta facturile de colectare deseuri municipale, isi cere scuze acestora pentru disconfortul creat de sistarea serviciului de colectare deseuri menajere şi îi asigură că va reîncepe prestarea servicului de salubrizare de îndată ce sumele restante vor fi recuperate de la beneficiarii care au restanțe la plata serviciului.”

 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

PNL Teleorman e în crize. De imagine și… candidați

Următorul articol

Titirișcă intră în alegerile PNL… de nervi

Cele mai recente articole de Administratie