liberinteleorman.ro

Scandal în Consiliul Local Alexandria, pentru că pesediștii vor să interzică mitingul PNL: „Democrația a murit în județul Teleorman”

12 aprilie 2019

Carmen Dumitrescu

Astăzi, primarul pesedist Victor Drăgușin a convocat o ședință extraordinară a Consiliului local, una la care, ca de obicei, ziarul Liber în Teleorman nu a primit invitație. Nu de alta, dar așa procedează pesediștii când au câte ceva de ascuns: total nedemocratic. Cu toate acestea, scandalul care s-a produs n-a rămas doar dincolo de ușile închise, așa cum și-ar fi dorit capii PSD-ului teleormănean. Practic, caracterul extraordinar al ședinței a stat într-un singur punct: interzicerea manifestațiilor publice în fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Culmea, asta se întâmplă chiar înainte de marele miting al PNL, la care urmează să participe și Rareș Bogdan, anunțat pentru data de 20 aprilie.

Practic, primarul Drăgușin a decis că în fața Casei de Cultură se vor monta zilele acestea iepurașii monstruoși de Paște, iar manifestațiile publice din zonă vor fi totalmente interzise. Mai mult, susținea Drăgușin, va fi pus în postura de a refuza chiar și un eveniment public organizat de PSD, din cauza Iepurașului. Decizia, aprobată de consilierii locali, a încins spiritele la maxim în sală, unde și-a făcut apariția și liderul PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu. Acesta a declarat că situația i se pare inacceptabilă și a spus, în ședință, că această măsură arată un debut al dictaturii în Teleorman. Mai mult, el a mărturisit că mitingul PNL va avea loc, în ciuda impedimentelor, dar va fi probabil preschimbat în marș, pentru a permite cât mai multor oameni din Alexandria să-i cunoască pe candidații PNL la europarlamentare.

Eugen Pîrvulescu a mai spus că i se pare anormal ce se întâmplă în județul Teleorman și că nu mai există nicio limită în abuzurile pe care pesediștii le fac: „Se produce aici o încălcare gravă a Constituției României, nu s-a întâmplat asta în ultimii 30 de ani în Teleorman și noi oricum facem marș. Nici nu discut cu ei. Le-am spus lucrul acesta. Este grav, dacă spuneau unii ceva despre ei până astăzi, eu îi apăram, dar de astăzi mi-e clar că aici e dictatură. Democrația a murit în Teleorman. Nu se poate să nu dea voie oamenilor să se manifeste public. Le-am spus și consilierilor locali că e grav ce au făcut astăzi. Nu e în atribuția consilierilor locali să interzică manifestările publice și au motivat că vine Iepurașul în fața Casei de Cultură. Și acum schimbă și bordurile în zonă.”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Din încrengăturile penale ale ANAF Teleorman…

Următorul articol

Anunț public

Cele mai recente articole de Actualitatea politică