Şarja de la Prunaru – o pagină din istoria României

în Actualitate/Cultură

Ziua de 28 noiembrie ne aminteşte în fiecare an de o pagină de istorie scrisă în satul teleormănean Prunaru. Aici a fost locul de desfăşurare al uneia dintre cele mai eroice lupte date de ostaşii români în Primul Război Mondial. Şarja de cavalerie, intrată in istorie ca “Şarja de la Prunaru”, a avut loc pe data de 28 noiembrie 1916 şi este consemnată ca o operaţiune componentă a ”Bătăliei pentru Bucureşti”. 300 de militari ai Regimentului 2 Roşiori au pierit atunci in luptă.

La împlinirea a 102 ani de la Şarja de la Prunaru, Instituţia Prefectului Judeţul Teleorman, Consiliul Judeţean Teleorman, Primăria comunei Bujoreni, Garnizoana Alexandria, Batalionul 325 Artilerie “Alutus” din garnizoana Caracal şi Episcopia Alexandriei şi Teleormanului organizează miercuri, 28 noiembrie 2018, ora 11, la monumentul comemorativ “Şarja de la Prunaru” din comuna Bujoreni, sat Prunaru, ceremonia publică de comemorare a eroilor Regimentului 2 Roşiori, căzuţi la datorie.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*