Sângele nostru poate face diferența! Alexăndrenii sunt chemați să salveze viețile tinerilor arși în clubul Colectiv

în Actualitate/Actualitatea politică

sangeCarmen Dumitrescu

Drama zecilor de tineri arși în incendiul de la București este încă vie în sufletele noastre. De aceea, tinerii alexăndreni, marcați profund de tragedia de vineri seara, au organizat pe Facebook un eveniment public, prin care invită oamenii de bine să doneze sângele lor pentru a salva viețile care mai pot fi salvate în urma celei mai cumplite tragedii din România ultimilor ani.

Evenimentul, organizat de niște tineri social-democrați, printre care se numără viceprimarul Ionuț Neacșu și liderul tinerilor social-democrați, Marian Potbăniceanu își propune să ne mobilizeze pe cât mai mulți dintre noi în scopul acordării unui sprijin real celor care suferă acum cumplit în spitalele din  București. Potrivit mesajului transmis pe Facebook, tinerii social-democrați ne amintesc care este sensul real al solidarității: “Solidaritate! Cuvântul care este pe buzele tuturor în aceste zile tragice.” Generația Facebook” ne arată că este capabilă de compasiune, solidaritate, emoție. Gestul nostru este prea mic în comparație cu multitudinea de trăiri la nivel național din ultimele zile. Cuvintele sunt de prisos… de aceea ne dorim să ne strângem în număr cât mai mare și vă invitam să fiți alături de noi pentru aceasta acțiune de donare de sânge.”

Acțiunea are loc luni, 2 noiembrie, începând cu ora 9.00, la Centrul de Transfuzii din Alexandria. Cei care vor să doneze trebuie să știe că la o donare se recoltează 450 – 500 ml de sânge, cantitate ce se reface ca volum în câteva ore și, din punct de vedere celular, în două săptămâni. E important de știut  faptul că înainte de recoltare puteți consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe, fără proteine, grăsimi (lapte, unt, carne, etc) și nu trebuie să fumați cu o oră înainte și după donare. De asemenea, nu trebuie să fi consumat alcool în ultimele 24 de ore.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*