liberinteleorman.ro

Samuel Calotă… sau cum câștigi la păcănele fără să joci

7 august 2014

samuel-calotaCarmen Dumitrescu

Despre Samuel Calotă se poate vorbi mult și bine. Dar un lucru e cert: acest politician de Teleorman a știut întotdeauna că pe prostia altora se poate construi. Și a construit. Case, vile, mașini, afaceri…  În fapt, marele avantaj al lui Calotă a fost inteligența și capacitatea de a repera cu foarte mare precizie proștii din jurul lui, utilizându-i apoi, ca pe niște instrumente, pentru a-și contura eficient gradul de bunăstare. Partea frumoasă e că proștii sunt mulți și ușor de convins, dacă ai carisma lui Samuel Calotă, politician care te convinge, cel puțin pe moment, de faptul că ai în fața ta un mielușel, când, de fapt, îi ai pe lup drept interlocutor. Dacă ar fi necesar să facem o comparație, Samuel Calotă pare un prădător inteligent, care știe să se hrănească numai din șobolanii grași și păsările cele mai tinere. Astfel, după ce a părăsit barca pedelistă, din motive pe care mai bine nu le aprofundăm aici, Calotă a trecut la UNPR,însă nu oricum, ci la dreapta unui Alin Bucur, personaj necuvântător, dar de sorginte nobilă, din consilierea căruia a reușit să facă bani. Bani în plus, pentru că lui Calotă nu i-au lipsit niciodată abilitățile de a face bani din piatră seacă. Acum se bucură de viață în sânul primitor al UNPR, reușind să se împrietenească la cataramă cu vicepremierul Gabriel Oprea, care l-a recompensat cu un post de consilier. Asta nu-l împiedică să fie în continuare consilierul personal al lui Alin Bucur și să obțină bani suficienți de la tatăl acestuia ca să facă minuni cu un fiu risipitor și pasionat de păcănele. Dar chiar și dacă ar fi bine intenționat în privința lui Bucur, Sami Calotă nu poate face minuni. Cel mult, el poate câștiga bani, pe care să-i investească apoi în afaceri pe care le trece pe numele copiilor. Ca și discurs, dar și ca fel de a fi, Samuel Calotă dă clasă multora dintre politicienii de seamă ai Teleormanului, pentru că inteligența printre politicieni e pasăre rară în acest județ. Și e foarte clar că, acolo unde nu e concurență, succesul e asigurat. Chiar dacă e vorba de afaceri, de statut social sau imagine publică. Dincolo de orice malițiozitate, trebuie să admitem că Sami Calotă ar fi putut deveni un mare politician teleormănean. Avea fler, avea carismă și avea prestanță. Dar nu l-a interesat niciodată gloria, banii fiind obsesia lui definitorie. Și viața i-a demonstrat că poți câștiga bani din păcatele altora. De aceea, la acest moment, Sami Calotă este probabil unul dintre puținii politicieni care câștigă la păcănele fără să fi jucat vreodată.

4 Comments

  1. Pai cum sa nu prospere calota samuel,un betiv trecut la reforma prin aderarea la cultul adventist,cand procurorii corupti precum tironeac,mitroi si cuclea se prefac ca nu stiu nimic despre faptul cum a ajuns dragos calota,tocmai fiul escrocului samuel calota in functia de manager la spitalul poroschia?! Desi este clar vorba de conflict de interese,fapta sanctionata in codul penal,procurorii corupti mentionati mai sus se prefac ca ei nu stiu nimic,la fel ca si polistii de duzina,din IPJ TELEORMAN!

    • ce este elisi emil…..dc.te miri ?nu stiai ca acest ” produs finit ” alias c…….t nu este in stare de asa ceva? Sami , daca te uiti la el, e cu ochii numai dupa bani (i se scurg ) , dictator ,devorator de pasari tinere , fragede . si in permanenta avid dupa inavutire fara munca…… !!!!!!!!!pe cand fiusu este la fel ca si Alin Bucur…..doar ca , il impinsese cu forta pe scaunul menegerial dela balamuc..!!!!!!!!! in rest aceleasi apucaturi…ca doar ce naste din pisica , soareci mananca NUUUUUUUUUUUUUUU ?????????????

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

VIDEO: Suntem în UE, dar avem asfaltare ca-n Alexandrie!

Următorul articol

Directorul Polaris, poet cu jumătate de normă

Cele mai recente articole de Din culisele politice