Samuel Calotă, obligat să dirijeze bani către stat

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

samuel calotaDe pe timpul când a ocupat o casă, alături de alte sute de chiriaşi ai Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), Samuel Calotă a rămas cu datorii. Fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Calota a deținut un apartament de cinci camere, în București, locuință cu suprafața de 215,05 mp.

După ce a fost evacuat din casa statului, acesta a devenit pârât într-un litigiu cu RA-APPS. La ultima înfățișate în instanță, în luna decembrie 2014, Judecătoria Sectorului 2 București, acolo unde se desfășoară procesul, a decis să oblige pârâtul la plata sumei de 3398,41 euro, reprezentând lipsă folosinţă aferentă perioadei 08.2013-04.2014, a sumei de 3001,8 lei, reprezentând amortizări și la dobândă legală în sumă de 1632,65 lei, calculată pentru perioada 30.09.2013-31.03.2014.

Soluția nu este definitivă, Samuel Calotă având posibilitatea să facă apel în 30 de zile de la comunicare. Nu știm, deocamdată, care a fost atitudinea pârâtului, fiindcă Samuel Calotă nu a putut fi contactat pentru a afla dacă a profitat sau nu acest pas legal.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*