Samuel Calotă: “Astăzi nu iau în calcul varianta să nu ajung senator”

în Actualitatea politică

samuel-calotaCarmen Dumitrescu

Despre Samuel Calotă opinia publică știe destul de multe. El face parte din clasa înstăriților teleormăneni, care au știut întotdeauna să se poziționeze corect în raport cu avantajele posibile. Dar spre deosebire de mulți dintre cei care aparțin clasei înstărite din Teleorman, cu Samuel Calotă nu te tragi de șireturi. Alunecos, mereu sceptic, politicianul vorbește puțin și la obiect. O lungă perioadă de timp, prezența lui în viața publică a județului a fost destul de discretă, după care, în mod surprinzător, acesta și-a anunțat intenția de a candida la Senat. De ce a luat această decizie și ce șanse crede că are, veți afla din rândurile următoare.

Reporter: A fost o perioadă relativ lungă de timp în care ați fost foarte discret în privința aparițiilor în spațiul public. De ce ați revenit în poziția de candidat?

Samuel Calotă: Consider că după ce am muncit în campaniile electorale pentru colegi sau prieteni de-ai mei care au candidat fie pentru administrația locală, fie pentru Parlament, a venit vremea să intru în bătălia electorală din poziția de candidat! Mi-am evaluat șansele și am ajuns la concluzia potrivit căreia prin experiența dobândită de-a lungul timpului în campaniile electorale, cu o echipă serioasă alături și cu un grup impresionant de prieteni dispuși să mă sprijine în demersul meu politic, voi putea să fructific șansa de a ajunge senator! Știu că nu e ușor, dar eu cred că printr-o bună organizare a campaniei electorale, printr-o comunicare foarte bună a mesajului electoral și prin dăruire pot câștiga prin redistribuire cel de-al doilea mandat de senator care revine județului nostru!

R. De ce ALDE?

S.C. Am devenit membru și candidat al ALDE, deoarece în urma fuziunii dintre UNPR, al cărei membru eram, și PMP, devenisem dezlegat de vreun angajament politic, eu alegând să nu fac parte din rezultanta fuziunii! Au fost câteva săptămâni în care am analizat dacă să mai fac sau nu parte dintr-un partid politic și atunci a intervenit provocarea lansată de președintele ALDE Teleorman, domnul Calotă FLorică Ică de a face echipă cu dânsul pentru alegerile parlamentare din iarnă, eu din poziția de candidat la Senat, iar domnia sa candidând la Camera Deputatilor! Am acceptat cu drag provocarea , iar echipa noastră devine mai omogenă pe zi ce trece! Suntem oameni trecuți prin multe experiențe electorale și ne vom juca șansele cu încredere în reușita noastră!

R. Cum anticipați că se va desfășura această campanie electorală în Teleorman?

S.C. Modalitățile de a te face cunoscut în alegeri și de a transmite mesajul politic și electoral au devenit mai puține decât în alte campanii electorale, așa că vom căuta să vorbim cu cât mai multe persoane pe care vom încerca să le convingem de seriozitatea noastră, de bunele noastre intenții! Vom aminti alegătorilor de realizarile guvernului condus de domnul președinte Tăriceanu și de dorința de a continua printr-o bună guvernare să facem să le fie cât mai bine românilor! Vom folosi toate metodele legale de a ajunge la inima teleormănenilor! Nu vom intra în dispute care să ne consume timpul și energia cu alți competitori! Îi vom trata cu respect, gândind că viata va merge înainte și după 11 decembrie și să nu ne fie jenă atunci să-i privim în ochi cu curaj pe cei împotriva cărora am concurat la alegeri!

R. Ce rezultate sperați să obțineți?

S.C. Apreciez că după numărătoarea voturilor avem șansa de a ocupa prin redistribuire un mandat de deputat și unul de senator! Poate că dumneavoastră gândiți că este o încumetare, dar eu cred în șansa mea și mă voi strădui să ating acest deziderat! Nu este simplu, dar este frumos să fii competitor pentru Sfatul Țării! Cred că este unul dintre lucrurile cele mai frumoase pe care poți să le faci pentru semeni: acela de a face parte din forul suprem al Țării, acela care face legi pentru binele societății!

R. Mizați pe electoratul din mediul rural sau pe cel din mediul urban?

S.C. Ne vom adresa în egală măsură atât electoratului din mediul urban, cât și celui din mediul rural! Nu vom ocoli niciun alegator! Votul celui de la oraș este egal cu votul celui de la țară! Eu m-am născut la țară și iubesc acest lucru! Nu mă jenez să spun asta și chiar mă mândresc că sunt un teleormănean născut la țară! Voi cere tuturor teleormănenilor să mă voteze pentru că am experiență și calități prin care pot să lucrez și să-i reprezint cu onoare în Senat!

R. Ce doriți să faceți efectiv în Parlament? Aveți vreun proiect de lege pe care vreți să îl promovați?

S.C. Primul meu proiect pe care îl voi propune dacă ajung senator se referă la eliminarea impozitului pe pensie! Nu este corect ca unui om care a contribuit timp de zeci de ani cu bani pentru fondul de pensii să-i pui impozit pe acei bani! Statul s-a folosit de banii mei și în loc să-mi dea dobandă la sumele acumulate, el imi ia din bani! Este o nedreptate care trebuie rapid eliminată! Banii din pensii nu sunt venituri, ei sunt o acumulare în timp! Pe lângă acest proiect voi promova și susține orice inițiativă legislativă care apară drepturile consumatorilor români de bunuri și servicii, cunoscut fiind faptul că am o bună expertiză în acest domeniu!

R. Ce planuri aveți în cazul în care pierdeți competiția?

S.C. Astăzi nu iau în calcul varianta să nu ajung senator.

 

Comandat de ALDE Teleorman, Publicat de www.liberinteleorman.ro, COD AEP: 11160008

 

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

12 Comments

 1. Ar trebui să ia în calcul varianta să nu ajungă senator. Este cea mai viabilă. Tristă şi greţoasă figură…

 2. sobolanul asta adventist s-a ascuns dupa ce l-a demascat romica parpalea.acum scoate ratul afara din nou.La pucarie!

  • Da’ tu de ce te ascunzi sub un pseudonim? Șobolan sau nu, Sami are cu ce ieși în față, tu poți să ieși cu ceva? Pe deasupra, lasă religia omului în pace, cel puțin în religia lui nu se pupă oase cu proveniență incertă precum practici tu, e libertate de conștiință și opinie! Dar totuși nu trebuie să elucubrezi doar pentru că ai voie!

 3. imbecilul asta agramat de calota,are imppresia ca inca mai suntem in anii 90 unde orice bou care avea o masina putea sa pacaleasca poporul ,.Nu te voteaza nici moise caci in Decalogul sectantilor scrie sa nu iei mita 30mii .A candidat si pt Becalii care se inchina la Athos

  • Dacă d-l Calotă e agramat… Am mari dubii că înțelegi sensul termenului! Poți să-l acuze de altele, dacă găsești, da’ asta nu ţine. Cât privește decalogul sectanților, la fel, ești ignorant! „Sectanţii” adventiști folosesc o Biblie tradusă de preotul ortodox Cornilescu! Da’ asta ţine de o cultură elementară pe care tu dovedești că nu o stăpânești, nu mai zic că adventismul e o religie recunoscută de statul român, nu o sectă!

 4. Agramat mai inseamana si altceva decat o persoana care se exprima greu in propria limba( ex tau ,,poti sa-l acuze de altele,,)dar l-ati intrebat pe Calota daca stie engleza? In ce limba va vorbi cu omologii sai din UE?Dupa ce ca vii din Romania care e cotata ca o tara din lumea a treia ,te mai duci si cu traducator… ,nu stiu daca va da cineva doua parale pe el..In legatura cu Biblia trebuie sa stii ca a generat trei mari confesiuni:Ortodoxie,Catolicism si Protestantism din care deriva alte 5 mii de Secte ca voi.daca pornind de la o carte s-au format mii de grupari insemna ca e o problema privind autenticitatea dar unii mai au si alte preocupari decat sa creada in povestile unor triburi evreesti.

 5. Domnule Liviu, haideti totusi sa nu legam de confesiunile omului, sa ne apucam sa tinem lectii de gramatica sau de limba romana sau si mai rau sa va apucati sa ne tineti prelegeri din Biblie ca vad ca sunteti bine documentat. Daca a facut vreun lucru bun pentru judetul asta sau nu se va afla dupa data de 11 decembrie, iar dumneavoastra ca sa schimbati ceva in judetul asta aveti dreptul de a vota si nu doar de a comenta ce face unul sau altul. Daca sunteti atat de bun si corect trebuia sa fiti unul dintre candidati!

 6. Nu sunt cu credinta, ,sunt ortodox de ocazie caci asa m-am nascut, dar sectantii astia sunt talibani si jihadisti.Omul a luat spaga si a fost demascat dar nu o sa auzi nici unul din ei ca va recunoaste ca au in comunitate un ticalos.Am inteles noi gresit ,a fost o inscenare ,e de vina Basescu ,masoneria kgb oricine.. etc Sunt oameni foarte periculosi

  • @Jan, eu cred că tu ești postac pnl-ist însă acuz fără probe! Cam așa a zis și Părpălea, a zis că a primit șpagă dar nu are probe, nu mai zic că parchetele au clasat cazul drept o rătăcire a unui dezorientat, a aruncat un nebun(internat la Poroschia, trebuie doar verificat) o piatră și zeci de deștepți încă o caută! Tu continuă să o cauți!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*