liberinteleorman.ro

Salariu de nabab pentru viceprimarul securist al Alexandriei

Viața a fost bună cu Gică Anghel, chiar dacă individul a încălcat drepturile omului în vremuri de tristă amintire. Și după ce a stat toată viața prin funcții de conducere, comode și bine plătite, iată-l la final de carieră fix în fruntea organigramei Primăriei Alexandria, unde a fost desemnat de PSD să fie viceprimar.

Pentru cei care l-au uitat, Gică Anghel e faimos pentru amenințările cu moartea scrise pe Facebook, dar și pentru colaborarea sa cu vechea Securitate, colaborare ce a constat în supravegherea operativă a subordonaților cu privire la mai multe aspecte: dacă „audiază emisiunile posturilor de radio străine reacționare și colportează știrile transmise de acestea și comentariile pe care le face privind situația social-politică și economică a țării noastre”, precum și stabilirea existenței unor relații dintre familia unui subordonat și cetățeni străini, care erau persoanele din anturajul obiectivului în afara unității, conținutul și esența discuțiilor pe care le purta subordonatul la domiciliul său.“ Aspectele menționate mai sus fac parte din conținutul unei decizii judecătorești, prin care se atestă relația lui Gică Anghel cu vechea Securitate.

Și în loc să fie dat afară din partid, dar mai ales din primărie, pentru toate aceste dezvăluiri, instituția publică a ales să-i plătească în continuare lui Gică Anghel un salariu de nabab, adică vreo 16.500 lei pe lună, cu 2000 de lei mai puțin decât primarul Drăgușin, care ajunge cu salariul de bază la 18.720 lei. Și vorbim despre salariile de la finele lunii septembrie, că poate între timp, s-au mai mărit. E important să știm aceste lucruri, pentru că, la o adică, poate așa se explică multe. Informația înseamnă, până la urmă, putere. Și văzând ce fel de „informatori” analfabeți populează Primăria Alexandria, dar și nivelul la care sunt plătiți, începem să ne întrebăm totuși în ce fel de cunoaștere a realității se traduc privilegiile astea?

Advertisement

2 Comments

  1. Nu a fost colaborator sau informator,a fost CI-stul unitătii militare,adică securistul care recruta informatori

  2. Nici marele om de aleasă cultură, chipurile, Fane Tăbăcitu nu este străin de colaborarea cu fosta securitate.De domnia sa de ce nu vorbiți? Sau măcar de afacerile fiului său?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Surse: Dăncilă și Carmen Dan sunt așteptate de conferința extraordinară a PSD Teleorman

Următorul articol

Anunț de interes public

Cele mai recente articole de Actualitatea politică