liberinteleorman.ro

Salariu de nabab pentru primarul din Turnu Măgurele: 12.350 de lei + 3000 de lei, spor pentru „implementarea de proiecte europene”

Sărăcia și indolența sunt principalele aspecte care te lovesc din clipa în care pui piciorul în „unitatea administrativ-teritorială” Turnu Măgurele. În general, oamenii sunt plecați să muncească oriunde în altă parte, iar cei rămași atârnă de gâtul solid al sistemului public. Și pe bună dreptate, am zice noi, privind grila de salarizare aferentă anului 2018 aplicată la Primăria Turnu Măgurele, unde o îngrijitoare încasează peste 2000 de lei pe lună, iar un șofer se poate mândri cu un salariu de bază de vreo 3000 de lei. La fel ca în toate primăriile județului, angajații statului au toate motivele să rămână la ei acasă și să slujească în credință (condiționată de salariu, evident) partidul roșu, care a făcut județul Teleorman de râs, așa cum n-a mai reușit nimeni vreodată.

Peisaj din Turnu Măgurele

Dar principiile nu se bat cu salariul. Aceasta pare a fi convingerea fundamentală a tuturor celor care muncesc în instituțiile publice din Teleorman, unde niște amărâți de consilieri ai primarilor încasează peste 4000 de lei pe lună. Așa că e normal să avem și rezultatele electorale pe care le știm și le anticipăm la fiecare scrutin, dar și rezultatele administrative concrete, precum canalizările stricate, drumurile neasfaltate sau asfaltate prost, blocurile gri și sărăcia care bate la ochi de la distanță.

Străzile din centrul orașului Turnu Măgurele

Ciudat e că în Turnu Măgurele se derulează, teoretic, proiecte cu fonduri europene. Practic, rezultatele acestora nu se văd. Nici pe străzi, nici prin port, nici prin casele oamenilor. Dacă n-ai ști că primarul localității încasează spor pentru implementarea de proiecte europene nerambursabile, ai putea crede că bugetul orașului e secătuit și asta explică sărăcia. Dar, potrivit grilei de salarizare a instituției, Dănuț Cuclea, primarul de la Turnu Măgurele încasează și un salariu de nabab, și spor pentru dezvoltarea orașului cu bani europeni.

Sporurile primarului și viceprimarului de la Turnu Măgurele în anul 2018

Dănuț Cuclea, om de bază în PSD Teleorman și susținător fervent al infractorului de la Rahova, căruia i-a menținut titlul de cetățean de onoare al orașului, nu știe să vorbească cu presa. Mai nou, trimite comunicate de presă în care încearcă să ia de sus jurnaliștii care mai scriu despre dosarele penale în care numele lui se vede clar încă din titlu. În rest, personajul n-a putut fi niciodată contactat telefonic sau personal (pentru că fuge și-și lasă secretara să rezolve dilema) ca să dea și el, ca orice persoană publică, explicații pe marginea lucrurilor pe care le face. Pentru această activitate „de fundal”, Dănuț Cuclea s-a cadorisit cu un salariu de bază la care majoritatea teleormănenilor nici nu îndrăznesc să viseze: 12.350 de lei pe lună. Dar n-a fost suficient! Așa că Dănuț și-a asigurat și un spor de peste 3000 de lei pentru că ar dezvolta orașul cu bani europeni. În consecință, solicităm și pe această cale, dar vom solicita și oficial Primăriei Turnu Măgurele, lista proiectelor cu fonduri europene nerambursabile, finalizate sau nu, la care a muncit Dănuț al PSD-ului. Nu de alta, dar beneficiile concrete ale orașului rezultate din implementarea lor nu se văd nici măcar cu lupa.

Advertisement

1 Comment

  1. Am plecat din Turnu acum 30 de ani. Mi-am petrecut copilaria si o buna parte din tinerete acolo. Am ramas stupefiat de felul cum arata, cu strazi desfundate, neasfaltate, peste tot in zona pietei se vinde orice direct de pe trotuar. Totusi, nu e nimic intamplator avand in vedere ca acest oras a fost condus numai de comunisti ( Mohanu, Dragnea, Cuclea)
    Apropo de Cuclea, stie cineva cum a terminat asta o facultate? Ar fi interesant de aflat.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

EXCLUSIV. Cum ajung copiii din Teleorman victime ale traficului de persoane prin metoda Loverboy: “Le spuneam clienților că am 15 ani, dar ei îmi ziceau că e bine ce fac, dacă e din dragoste…”

Următorul articol

Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a devenit maestru spiritual

Cele mai recente articole de Actualitatea politică