Salariații de la Donau Chem își vor primi salariile restante

în Actualitatea politică

Angajații combinatului chimic din Turnu Măgurele vor primi trei salarii restante începând de astăzi, până miercuri, 24 martie 2021, a anunțat unul dintre parlamentarii implicați în rezolvarea situației.

„Guvernul a identificat soluția legală privind rezolvarea situației în care se află teleormănenii noștri și mulți alți salariați din România. Pe19 februarie 2021, a fost emisă ordonanța pentru modificarea Legii 200 din 2006, privind plata creanțelor salariale din Fondul de Garantare.

Mai exact, se va asigura și pentru angajații de la Donau Chem plata restanțelor salariale ce rezultă din contractele de muncă încheiate de către aceștia cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunțate hotărâri judecătorești definitive de deschidere a procedurii de insolvență.

Mulțumesc pe această cale Guvernului Cîțu pentru înțelegere și pentru implicare. Pe viitor, îmi doresc ca teleormănenii noștri să nu mai ajungă în astfel de situații, din lipsă de alternative privind locurile de muncă, iar pentru asta avem nevoie de investitori serioși și, implicit, de infrastructură: alimentare cu apă, canalizare, rețea de gaze naturale”, a anunțat senatorul PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

Salariile vor fi plătite de către AJOFM prin Poștă

„A.J.O.F.M Teleorman a primit, examinat și soluționat cererea privind plata creanțelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă și/sau contractele colective de muncă, cerere venita din partea lichidatorul judecatoresc al SC DONAU CHEM SA Turnu Magurele si a emis dispoziția privind stabilirea cuantumului creanțelor salariale.

Angajatii SC DONAU CHEM SA Turnu Magurele vor primi, începând cu data de azi, 19.03.2021, salariile restante pentru lunile noiembrie-decembrie 2020 si ianuarie 2021.

Plata salariilor restante se va efectua prin Posta Romana, de către A.J.O.F.M Teleorman in baza Legii 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale.

Din Fondul de garantare se asigură plata creanțelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă și din contractele colective de muncă încheiate de salariați cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunțate hotărâri judecătorești definitive de deschidere a procedurii insolvenței, denumiți în continuare angajatori în stare de insolvență, a transmis directorul executiv al AJOFM Teleorman, Nelu Oprea.                                                                                                                    

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*