liberinteleorman.ro

Sala de JUDO a CSS Alexandria a primit ordin de EVACUARE – Document

22 aprilie 2021
Advertisement

Sala de judo a Clubului Sportiv Școlar Alexandria, care își desfășoară activitatea de zeci de ani în curtea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Alexandria, a primit la începutul acestei luni, pe 6 aprilie, un ordin de evacuare. Decizia pare să fie luată fără știrea celor care au obținut performanțe în urma antrenamentelor găzduite de încăperea care face cu ochiul altcuiva, oamenii trezindu-se că nu mai au acces în incintă de trei zile.

Schimbarea yalei, o necunoscută

De mai bine de trei zile, antrenorii și sportivii nu mai pot intra în sala de antrenament și, cel puțin oficial, nimeni nu recunoaște că a schimbat yala.

Întrebată care este situația acolo și de ce nu pot intra în sală cei cărora le este destinată, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Alexandria – Adela Dorobanțu a declarat că accesul este permis până la ora 19.00, atât cât sala este păzită.

„Au acces în sală până la ora 19.00, cât timp avem noi asigurată paza. Am făcut acest lucru pentru că un angajat de-al lor sau o persoană care se ocupă de curățenie a adus persoane ale străzii și au dormit acolo. În momentul acela noi am hotărât să nu mai dăm voie la nimeni după ora 19.00 să intre în curtea școlii pentru că nu avem paza asigurată. Nu îi dă nimeni afară. Le-am trimis adresă că nu mai au acces după ora 19. Eu vă spun ce am trimis oficial. Este corect ca fiecare instituție să-și securizeze perimetrul”, ne-a spus Adela Dorobanțu, fără a pomeni de ordinul de evacuare, pe care Liber în Teleorman l-a obținut ulterior discuției, act semnat chiar de doamna director.

De cealaltă parte, oamenii spun că nu a fost niciun om al străzii în încăpere, ci doar un fost sportiv care ajută la curățenie din proprie inițiativă.

„Sala a fost a noastră de prin anii `70, chiar Ministerul Educației a făcut investiții importante, ținând cont că acolo au fost formați peste 30 de campioni ai României, iar acum, din cauza unei intabulări abuzive, opera funcționarilor de la Consiliul Județean, se revendică sala pentru alte scopuri”, spun sursele noastre.

Ultima speranță a rămas la Consiliul Județean Teleorman, acolo unde vor merge vineri profesorii de la Secția Judo pentru a putea împiedica evacuarea unor sportivi și antrenori care au făcut performanță în Teleorman…

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

ISU Teleorman: 33 de intervenții în 24 de ore

Următorul articol

Dragnea ar putea ieși din închisoare peste 5 zile

Cele mai recente articole de Actualitate