S.C. Venus Mob, o gaură neagră care înghite banii partenerilor de afaceri ai familiei Niţulescu

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

dezvaluiri 4Carmen Dumitrescu
Faptul că Niţulescu şi-a trecut o mare parte dintre afaceri pe numele membrilor familiei nu mai e un secret pentru nimeni, astfel că nu putem simţi decât un vag resentiment faţă de ideea că sunt oameni care îşi pun familia în postura de a da cu subsemnatul la DNA. La fel cum nu e un secret pentru nimeni că Niţulescu a nenorocit mulţi oameni, unii dintre ei părăsind chiar judeţul, pentru a se refugia de furia temperamentalului lider al Dreptei. Dar să-ţi tragi în piept colegii de şcoală, partenerii de afaceri şi prietenii e destul de mult chiar şi pentru unul ca Niţulescu. Iar acum, după ce steaua lui a început să apună pe cerul politicii teleormănene, tot mai mulţi dintre cei care au intrat în afaceri cu politicianul sunt dispuşi să vorbească. Iar dezvăluirile pe care ei le fac sunt de-a dreptul înfiorătoare, pentru că nu fac altceva decât să confirme cele mai negre presupuneri pe care cineva le poate face despre un om. Un astfel de caz este cel al unui fost coleg de clasă a lui Niţulescu, Ion Floricică, dispus să vorbească acum despre infernul prin care trece de ani buni din cauza familiei Niţulescu. O familie care l-a folosit, l-a minţit şi l-a furat, obligându-l acum să-şi petreacă majoritatea timpului prin instanţe.
Un parteneriat clădit pe prietenie
dezvaluiri 1Niţulescu a fost colegul de clasă a lui Ion Floricică. Timpul a trecut, Niţulescu a devenit un om politic important iar Floricică şi-a deschis în anul 1999 o firmă activă în domeniul agriculturii, trecută în acte sub denumirea de S.C. Florviki SRL. În anul 2011 Niţulescu i-a propus o asociere, acesta având posibilitatea de a sprijini activitatea lui Floricică prin utilajele pe care le avea la dispoziţie. Deşi pretinde că a fost sfătuit înainte să nu se asocieze cu Niţulescu în afaceri, Ion Floricică a luat decizia să facă asta, pentru că nu s-a gândit vreo secundă că Niţulescu va profita de prietenia dintre ei: “Am fost colegi de clasă. Mulţi mi-au spus atunci să nu intru cu el în afaceri, dar el avea utilaje, aveam nevoie de sprijin şi eram prieteni. Nu m-am gândit că ar putea să-mi facă ceva de genul ăsta.” Şi lucrurile au continuat printr-un parteneriat cât se poate de echitabil. În acte doar, din păcate pentru Floricică: “Sediul societăţii este în comuna Nanov iar acţionariatul era 50 – 50 între mine şi el, iniţial, iar după ce a devenit prefect, între mine şi soţia lui, Mariana Niţulescu. În actul constitutiv era prevăzut faptul că aveam puteri depline, exercitate numai împreună.”
Totul până la bani!
dezvaluiri 2Probabil că parteneriatul dintre Mariana Niţulescu şi Ion Floricică ar mai fi mers o bună bucată de vreme, dacă n-ar fi apărut la un moment dat o sumă importantă de bani. Pentru că societatea avea de încasat la un moment dat în urma unui proces aproximativ 5 miliarde de lei de la Agenţia Domeniilor Statului. Şi, potrivit lui Floricică, lucrurile au început să se complice: “800 de milioane au fost lăsaţi redevenţă şi mai erau în jur de 400 de miliarde de încasat şi atunci doamna Niţulescu a cedat creanţa de la Florviki SRL societăţii SC Venus Mob fără semnătura şi acordul meu. Tranzacţia s-a făcut la un executor din Cornetu, Roxana Necula şi, cedând creanţa, Venus Mob a început să ia banii. Eu n-am ştiut absolut nimic. Eram în Alexandria din întâmplare şi m-a văzut o cunoştinţă, care m-a avertizat că-mi fură Niţulescu banii. Vă daţi seama! N-am crezut. Şi l-am sunat, am stat cu el de vorbă, mi-a zis să stau liniştit, că nu e nicio problemă. I-am cerut să retragă actul acela de cesiune creanţe, că nu este valabil, este un fals. Au fost nişte discuţii mai neortodoxe între noi, a zis că nu e nicio problemă şi m-am dus la executoare la Cornetu şi i-am explicat care este problema. I-am pus actul constitutiv pe masă şi ea s-a îngălbenit. A citit, şi-a dat seama şi m-a sfătuit să atac în instanţă. Am stat cu el de vorbă şi în loc să rezolvăm lucrurile ca oamenii, a cerut insolvenţa societăţii mele, care avea să datoreze lui Venus Mob în jur de 15 miliarde de lei. Procesul s-a aflat pe rol la Alexandria. L-am sunat după ce am aflat că a cerut insolvenţa şi l-am întrebat dacă mai este în deplinătatea facultăţilor mintale şi i-am zis că vreau documentele. Eu nu am acces la documente, nu vrea să-mi dea nimic. Eu n-am lucrat niciodată cu Mariana Niţulescu. Eu eram cu munca şi ei îmi furau banii. Asta se întâmpla! Că pământul e pe Trivale Moşteni, de unde sunt eu.”

De la prietenie la DNA nu e decât un pas
Interesant e faptul că Floricică nu s-a speriat de familia Niţulescu şi a continuat demersurile în instanţă, refuzând orice discuţie cu Teodor Niţulescu, despre care spune că e un om care nu merită nici măcar o tentativă de reconciliere. Mai mult, de mai bine de un an, omul îşi petrece mai tot timpul prin instanţe, încercând să-şi obţină dreptatea într-o speţă ce multora le poate părea exagerată: “Şi atunci am venit la Alexandria, am făcut o cerere să fiu citat acasă pentru insolvenţa pe care au cerut-o, dar n-am fost citat niciodată, pentru că citaţiile au ajuns numai la Nanov, ca să nu pot să mă prezint şi să pierd prin neprezentare. Apoi a început bâlciul. Am mers cu procesul asta mai departe, am făcut apel la Bucureşti şi acolo le-a casat sentinţa în totalitate şi a ieşit firma din insolvenţă. În paralel cu acest proces, mai există şi procesul de excludere al asociatului la Alexandria. Eu am cerut excluderea doamnei Niţulescu pentru fals şi uz de fals. Am avut câştig de cauză, au exclus-o pe doamna Niţulescu şi am rămas singur pe societate la momentul acesta. Toate acele facturi tăiate de ea şi semnate numai şi numai de ea sunt falsuri. Eu nu ştiu nimic. Nu am nicio semnătuiră pe nicio factură. Am făcut şi o plângere penală la Parchet doamnei Niţulescu. Cu el n-am mai avut nicio discuţie de mai bine de o jumătate de an, de când am înţeles ce făcea pe la spatele meu. L-a trimis pe unul din fiii lui să se îm   pace cu mine, ne-am văzut şi voia să renunţ eu la tot şi să îi las pe ei cu toate. Asta era împăcarea. Oricum nu există împăcare, din punctul meu de vedere. Sub nicio formă!”
Venus Mob, un altfel de Tel Drum?
dezvaluiri 3Toată lumea ştie că între Niţulescu şi Dragnea a existat o relaţie sinceră de prietenie. Fotografiile şi amintirile unor cunoscuţi ai celor doi sunt dovezi vii în acest sens. Şi se poate presupune că în cadrul unei prietenii, partenerii împrumută atitudini şi idei unul de la celalalt. Şi dacă Tel Drum înghite bani publici, atunci Venus Mob are aspectul unei găuri negre care înghite banii prietenilor familiei lui Niţulescu. L-am fi întrebat pe Niţulescu ce l-a determinat să-şi tragă în piept prietenii şi care ar fi motivele pentru care ţi-ai asuma dramele unor oameni nevinovaţi, pentru că banii nu par a fi un motiv suficient. Dar Niţulescu nu vrea să vorbească cu noi. Şi dacă vorbeşte, înjură..

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

 1. Floricica ,eu personal te-am avertizat de Nitulescu iar tu ai spus ca eu sunt nebun.
  Asta se intampla prin 2010-2011.
  Acum iti meriti soarta,singurul lucru este sa apari la un post de televiziune-Realitatea TV-
  si sa spui toate astea.
  ………..
  …………….
  …………………
  Iti aduci aminte ca in scoala Nitulescu nu avea dupa ce bea apa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*