S-a terminat! Liviu Dragnea, condamnat!

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Toți cei implicați în sordida poveste de la Protecția Copilului au primit condamnări cu suspendare, cu niște excepții. Și una dintre ele este Liviu Dragnea, care a primit 3 ani și 6 luni cu executare pentru felul în care a favorizat desfășurarea, pe parcursul mai multor ani, a unor infracțiuni. Desigur, toată lumea știe că DGASPC este una dintre cele mai mici infracțiuni comise de Dragnea, dar faptul că persoanele implicate au decis să spună adevărul în fața instanței a cântărit greu. Și acum președintele Camerei Deputaților și liderul PSD trebuie să se confrunte cu urmările firești ale faptelor sale.

În cazul fostei sale soții, Bombonica Prodana, instanța a decis plata unei amenzi de 1000 de lei, lucru pe care l-am fi putut anticipa, în contextul în care chiar și procurorii DNA au considerat că achitarea parțială a prejudiciului o salvează în mare măsură pe cea care care a fost atrasă într-o infracțiune, pe fondul relației foarte apropiate pe care a avut-o cu Liviu Dragnea.

Angajatele fictive de la DGASPC, Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu au primit 1 an și, respectiv, 2 ani cu suspendare. Florica Alesu, fosta directoare a DGASPC a fost și ea condamnată. Ea va executa 3 ani și 7 luni de închisoare.

Decizia nu este definitivă, cei implicați având posibilitatea de a face apel în 10 zile. Dar esența rămâne: infracțiunea există, iar cei implicați vor fi nevoiți să plătească pentru acțiunile care au prejudiciat nu numai bugetul de stat, ci sistemul de protecție a celor vulnerabili într-un județ deja foarte vulnerabil.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*