liberinteleorman.ro

S-a terminat! Liviu Dragnea, condamnat!

21 iunie 2018

Carmen Dumitrescu

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Toți cei implicați în sordida poveste de la Protecția Copilului au primit condamnări cu suspendare, cu niște excepții. Și una dintre ele este Liviu Dragnea, care a primit 3 ani și 6 luni cu executare pentru felul în care a favorizat desfășurarea, pe parcursul mai multor ani, a unor infracțiuni. Desigur, toată lumea știe că DGASPC este una dintre cele mai mici infracțiuni comise de Dragnea, dar faptul că persoanele implicate au decis să spună adevărul în fața instanței a cântărit greu. Și acum președintele Camerei Deputaților și liderul PSD trebuie să se confrunte cu urmările firești ale faptelor sale.

În cazul fostei sale soții, Bombonica Prodana, instanța a decis plata unei amenzi de 1000 de lei, lucru pe care l-am fi putut anticipa, în contextul în care chiar și procurorii DNA au considerat că achitarea parțială a prejudiciului o salvează în mare măsură pe cea care care a fost atrasă într-o infracțiune, pe fondul relației foarte apropiate pe care a avut-o cu Liviu Dragnea.

Angajatele fictive de la DGASPC, Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu au primit 1 an și, respectiv, 2 ani cu suspendare. Florica Alesu, fosta directoare a DGASPC a fost și ea condamnată. Ea va executa 3 ani și 7 luni de închisoare.

Decizia nu este definitivă, cei implicați având posibilitatea de a face apel în 10 zile. Dar esența rămâne: infracțiunea există, iar cei implicați vor fi nevoiți să plătească pentru acțiunile care au prejudiciat nu numai bugetul de stat, ci sistemul de protecție a celor vulnerabili într-un județ deja foarte vulnerabil.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

10 teleormăneni au dat o lecție de curaj celor care încă tac: „Îmi asum un mare risc protestând la Alexandria, dar m-am săturat să îmi fie frică!”

Următorul articol

Tic-Tac(i), Baroane!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică