S-a terminat cafeaua la Primăria Zimnicea. Nu-i problemă! Cumpără primarul alta din bani publici…

în Actualitatea politică/Administratie

La Primăria Zimnicea vorbim despre salarii la nivel de corporație. Deși la mijloc e un oraș depopulat, cei care și-au păstrat locul în instituțiile statului se bucură de salarii uriașe. Potrivit raportului anual privind transparența veniturilor în anul 2019, Primăria Zimnicea e campioană la salarii. Iar cel mai bine câștigă primarul Petrică Pîrvu, care încasează lunar un salariu de bază în valoare de 12.480 lei. Nici viceprimarul nu se poate plânge de venituri mici, Valentina Iuliana Vișan plecând acasă în fiecare lună cu 10.400 lei, iar secretarul Ionel Berechet își evaluează munca la 8.700 lei lunar. Șefii de serviciu sunt și ei recompensați cu aproape 7000 de lei pe lună, iar funcțiile de execuție sunt plătite cu sume între 5.300 și 2.900 lei.

În ciuda acestor venituri consistente, găsim constant în Sistemul de Achiziții Publice cumpărături ale Primăriei Zimnicea legate de tot felul de inutilități sau articole de protocol. Iar cafeaua e „vedeta” acestor demersuri, fiind amuzant faptul că niște indivizi atât de bine plătiți cumpără din bani publici pachete de cafea în valoare de câteva zeci de lei. Acum pentru că iar s-a terminat cafeaua la primărie, instituția cumpără de la firma Luigi Impex SRL cu sediul în Zimnicea câteva pachete de cafea vidată de 500 grame. Costul achiziției se ridică la 35 de lei, bani pe care primarul orașului îi cheltuie, probabil, pe prânzul dintr-o zi. Dar dacă protocolul din bani publici e justificat, ce importanță mai are bunul simț?

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*