liberinteleorman.ro

S-a semnat înţelegerea de cooperare între judeţul Teleorman şi regiunea Plevna

8 mai 2015

adrian gadea proiect

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Teleorman şi ai Administraţiei Regiunii Plevna au avut, astăzi, o întâlnire oficială bilaterală româno-bulgară, în cadrul căreia a fost semnată „înţelegerea de cooperare între judeţul Teleorman, România şi regiunea Plevna, din Republica Bulgaria”.

Înţelegerea, cu scopul de a facilita şi promova cooperarea transfrontalieră şi de a întări coeziunea economică şi socială a regiunilor de graniţă ale României şi Bulgariei, pentru implementarea Programului Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020, a fost semnată de Adrian Ionuţ Gâdea – preşedintele Consiliului judeţean Teleorman şi Boyko Baltakov – VicePrefectul districtului Plevna, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Aceștia își propun, prin dezvoltarea relaţiilor bilaterale de cooperare şi de prietenie a celor două regiuni, aflate de o parte şi de alta a graniţei României şi Bulgariei, să fie asigurată implementarea corespunzătoare a viitoarelor proiecte, în domeniile infrastructură, informatică şi comunicaţii, dezvoltarea economică şi socială, situaţii de urgenţă, cultural, administrativ, turistic, social, sanitar, educativ şi de mediu, urmând priorităţile Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

Priorităţile Programului constau în a maximiza, a facilita şi a promova cooperarea transfrontalieră şi a întări, de asemenea, coeziunea economică şi socială a zonelor de graniţă, care au un nivel apropiat de dezvoltare, precum şi modalităţi similare de rezolvare a problemelor.

Obiectivele pe care şi le propun autorităţile administraţiei publice din cele două regiuni de graniţă sunt impulsionarea dezvoltării proiectelor transfrontaliere, capabile să genereze efecte benefice locuitorilor din cele două unităţi administrativ-teritoriale, prin schimbul de delegaţii, vizite ale experţilor şi specialiştilor şi realizarea unui schimb de experienţă între structurile administrative aflate în coordonarea celor două părţi, română şi bulgară, conform proiectului.

 

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Coafatele de la Videle pun de-un nou pol de putere

Următorul articol

Când moromeții devin sinistrați, autoritățile dau din umeri…

Cele mai recente articole de Actualitate