S-a încheiat votul la Balaci. Acuze de FRAUDĂ: Dosar penal privind coruperea alegătorilor

în Actualitate/Actualitatea politică

Astăzi s-a reluat scrutinul pentru alegerea primarului în localitatea Balaci, județul Teleorman, după ce la alegerile din 27 septembrie candidații la primărie au ieșit la egalitate.

Procesul de votare nu s-a desfășurat nici de această dată fără acuze de fraudă. Potrivit Poliției, procesul electoral s-a desfășurat în condiții normale, nu au fost înregistrate evenimente negative deosebite și nu au fost constatate alte contravenții sau infracțiuni electorale. ”Au fost înregistrate 84 semnalări privind înscrierea pe listele electorale suplimentare a unor cetățeni, iar în urma verificărilor efectuate toate au fost infirmate, un dosar penal privind coruperea alegătorilor și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform OUG 34/2008. Procesul de votare s-a încheiat, fără a mai fi înregistrate incidente deosebite. În continuare, efectivele Ministerului Afacerilor Interne se vor afla în teren pentru menținerea și asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea oricăror încălcări ale legii și pentru verificarea tuturor sesizărilor”, conform unei comunicări de presă a IPJ Teleorman.

Potrivit datelor noastre, la ora închiderii urnelor – 21.00, s-au înregistrat 1.027 alegători prezenți din 1290, adică 79,6% (864 votanți din lista permanentă+88 votanți din lista suplimentară + 75 votanți cu urna mobilă = 1027 votanți TOTAL). Secția Balaci: prezenți 561 din 759, adică 74,5%, iar Secția Tecuci: prezenți 466 din 531, adică 87,7%.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*