S-a dat startul Turneului final de baschet feminin Under 18

în Sport

Cristi Chiriță

Turneul final de baschet feminin Under 18, ce se deșfășoară la Alexandria în această săptămână, a debutat marți 28 aprilie cu ședința tehnică desfășurată la Hotelul Parc. În prezența comisarului federal – Svetlana Drăgușin, multiplă campioană națională și fostă componentă a naționalei, a inspectorui școlar de specialitate Ștefan Cioacă, a directorui CS Teleorman – Manole Stoica, și a președintelui Asociației Județene de Baschet – Costina Piperea, cei 8 antrenori principali ai echipelor participante, dar și arbitrii care vor conduce partidele, au fost informați despre modul în care se va deșfășura evenimentul.

La sfârșitul întâlnirii, Svetlana Drăgușin ne-a spus câteva cuvinte pentru cititori: “Mă bucur că un oraș relativ mic precum Alexandria face multe lucruri bune pentru baschetul feminin, atât juvenil dar și de senioare. Mă aflu aici în primul rând ca iubitor de baschet, dar și pentru a asigura, impreună cu echipa organizatoare, buna desfăsurare a competițiției și să facem o bună propagandă baschetului, dorind să atragem în continuare copii către acest sport”.

 Cele 8 echipe participante au fost distribuite în două grupe, fiecare jucând cu fiecare, urmând ca primele două echipe clasate să acceadă în semifinale. În grupa A au fost distribuite, după cum s-au clasat în fazele preliminare, CN “Mihai Eminescu” Oradea, CSU Cuadripol Brașov, SCM CSS Craiova și ACS Napoca Baschet Cluj. În grupa B sunt distribuite CSS Alexandria, BC Sirius Târgu Mureș, ACS Champion București și CSS Bega Timișoara.
În prima zi, miercuri, 29 aprilie, sunt programate jocurile CSU Cuadripol Brașov-SCM CSS Craiova (de la ora 13), BC Sirius Tg. Mureș-ACS Champions București (ora 15), CN M.Eminescu Oradea-Napoca Baschet Cluj (ora 17) și meciul vedetă al zilei între echipa gazdă CSS Alexandria și CSS Bega Timișoara (ora 19). Coincidență sau nu și anul trecut, în turneul final under 16, junioarele alexăndrence au debutat tot într-o partidă cu timișorencele, având câștig de cauză. Sperăm ca publicul să vină într-un număr cât mai mare, mai ales că timp de doi ani sala sporturilor din localitate va intra într-un proces de reabilitare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*