Rotarienii l-au adus pe Moș Crăciun la Școala Specială din Alexandria

în Actualitate

IMG_5493Carmen Dumitrescu

Spiritul sărbătorilor a început deja să se facă simțit prin instituțiile de învățământ din județ. Și pentru toți oamenii de bine vor să pozeze în Moș Crăciun în această perioadă, nici cei de la Clubul Rotary n-au putut să se abțină de la un gest festiv. Așa că au pregătit 150 de pachețele care conțineau niște dulciuri, seturi de creioane colorate, căciuli și fulare și s-au îndreptat spre Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Alexandria, unde au avut ocazia de a vedea copii care mai pot totuși zâmbi, în ciuda unor situații materiale sau de sănătate grave. Cei mici au pregătit în onoarea oaspeților de marcă un spectacol artistic deosebit și și-au dat silința să-și merite pachețelele de Crăciun. Directorul instituției, Stelică Tălpigă, ne-a mărturisit că în spatele programului artistic a stat multă muncă, atât din partea cadrelor didactice ale Centrului, cât mai ales din partea celor mici, care găsesc în artă un mod de a trăi mai frumos, în ciuda problemelor speciale care îi definesc.

În ceea ce-i privește pe rotarieni, aceștia au împărțit cadourile, s-au pozat cu elevii școlii și au plecat mulțumiți de rezultatul acțiunii. Evident că adevăratele binefaceri iau mai mult timp și, de regulă, nu se fotografiază, dar e bine și așa! Dincolo de considerentele de imagine care stau la baza acestor acțiuni, măcar copiii se bucură sincer… Și Crăciunul e despre bucurie…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*