Roșu își ține angajații la adăpost, dar în robie

în Bârfe

rosuBârfe: Unii oameni nu s-au vindecat de sclavagism. Cel puțin în Alexandria, sclavia n-a fost desfiinţată, dimpotrivă, ea se perpetuează îmbrăcând forme pe care nici sclavii nu le-au visat. Dar le acceptă. Chiar dacă a dat de lucru multor oameni, Florea Roșu, un cunoscut afacerist alexăndrean, nu are o relaţie umană cu robii săi. Sub protecția anonimatului, unii spun că sunt puși să muncească 14-15 ore pe zi, cu două zile libere din cele șapte.

Iar cei care au avut curajul să-și arate nemulțumirile au fost dați afară și puși ca exemple pentru ceilalți. Mai mult, în sezonul nunților, angajații sunt luați de la brutărie, după 9-10 ore de muncă, și duși să servească la mese până dimineața. Și, cum trăim în Teleorman, nimeni nu se sesizează, organele statului par să nu știe că Roșu abuzează, iar sclavia avansează, nu stagnează.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*