Rezultatele alegerilor locale în Teleorman

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

alegeriAlegerile locale s-au încheiat. În urma tuturor voturilor valabil exprimate de teleormăneni, la nivelul județului Teleorman, cele mai multe primării au fost adjudecate de Partidul Social Democrat, urmat de Partidul Național Liberal. Pe locul al treilea s-a clasat Alianța Liberalilor și Democraților, un partid nou înființat, dar care pare să fi prins la electorat.

Potrivit rezultatelor centralizate de Biroul Electoral de Circumscripție Județean Teleorman, PSD a obținut un procent de 57%,  PNL are 33%, iar ALDE – 6%. Peneliștii au câștigat 27 de administrații publice locale, în vreme ce ALDE are doi primari, iar PMP unul. Electoratul a încredințat restul localităților, până la 97, celor de la PSD.

Nominal, amintim candidații care au devenit primari la scrutinul electoral de duminică în cele trei municipii și cele două orașe ale județului. Așa cum era de așteptat, la Alexandria va fi continuitate, prin învestirea lui Victor Drăgușin cu un nou mandat (al treilea), la fel ca la Zimnicea și Turnu Măgurele, acolo unde Petre Pârvu, respectiv Dănuț Cuclea au avut câștig de cauză. Suprize nu au fost nici la Videle, acolo unde Nicolae Bădănoiu a câștigat la scor. La fel s-a întâmplat și la Roșiorii de Vede, municipiu disputat de foarte multe formațiuni politice, dar primit de Valerică Cîrciumaru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*