liberinteleorman.ro

Rezultatele alegerilor locale în Teleorman

8 iunie 2016

Monica Vasilescu

alegeriAlegerile locale s-au încheiat. În urma tuturor voturilor valabil exprimate de teleormăneni, la nivelul județului Teleorman, cele mai multe primării au fost adjudecate de Partidul Social Democrat, urmat de Partidul Național Liberal. Pe locul al treilea s-a clasat Alianța Liberalilor și Democraților, un partid nou înființat, dar care pare să fi prins la electorat.

Potrivit rezultatelor centralizate de Biroul Electoral de Circumscripție Județean Teleorman, PSD a obținut un procent de 57%,  PNL are 33%, iar ALDE – 6%. Peneliștii au câștigat 27 de administrații publice locale, în vreme ce ALDE are doi primari, iar PMP unul. Electoratul a încredințat restul localităților, până la 97, celor de la PSD.

Nominal, amintim candidații care au devenit primari la scrutinul electoral de duminică în cele trei municipii și cele două orașe ale județului. Așa cum era de așteptat, la Alexandria va fi continuitate, prin învestirea lui Victor Drăgușin cu un nou mandat (al treilea), la fel ca la Zimnicea și Turnu Măgurele, acolo unde Petre Pârvu, respectiv Dănuț Cuclea au avut câștig de cauză. Suprize nu au fost nici la Videle, acolo unde Nicolae Bădănoiu a câștigat la scor. La fel s-a întâmplat și la Roșiorii de Vede, municipiu disputat de foarte multe formațiuni politice, dar primit de Valerică Cîrciumaru.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

CSS Alexandria – Judo, medalii la Euroregiunea 3 – Târgoviște

Următorul articol

Atleta Andreea Ogrăzeanu a obținut medalia de aur la sprint

Cele mai recente articole de Actualitatea politică