Rezultate remarcabile ale elevilor teleormăneni la Concursul Național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit fair-play”

în Actualitate

„Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, așa cum în viață nu contează triumful, ci lupta. Esențial nu este să cucerești, ci să lupți bine.” (Pierre de Coubertin)

Concursul Național de Literatură și Jurnalism Sportiv ”Un condei numit fair-play”, ediția 2021, organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpică, cu sprijinul Ministerului Educației și al Solidarității Olimpice, și-a desemnat câștigătorii pentru acest an școlar.

Pentru al doilea an consecutiv, acest concurs s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. În ciuda tuturor restricțiilor, cea de a XXI-a ediție a competiției literare organizate de COSR, a înregistrat un record de participare, 897 de lucrări, la secțiunile propuse, respectiv: proză, poezie și cronică reportaj sportiv. Categoriile de vârstă pentru fiecare secțiune au fost următoarele: 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani.

În județul Teleorman s-au obținut, de asemenea, rezultate remarcabile, astfel:

PROZĂ                                                                              

Categoria 11-14 ani

Mențiune: Velicu Teodora Maria de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria, profesor îndrumător – doamna Petrică Simona.

POEZIE                                                                              

Categoria 7-10 ani

Mențiune: Dinculescu Răzvan de la Școala Gimnazială nr. 1 Videle, profesor îndrumător – domnul Dinculescu Bogdan.

 CRONICĂ REPORTAJ SPORTIV                                   

Categoria 11 -14 ani

Mențiune: Dorobăț Rareș Petruț de la Școala Gimnazială nr. 2 Zimnicea, profesor coordonator – doamna Dorobăț Loredana.

Categoria 15- 18 ani                                                      

Premiul al II-lea: Soare Luigi de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria,  – profesor coordonator – doamna Mocanu Alexandra; Mențiune: Gavrilă Maria Daniela de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria, profesor coordonator – doamna Pavel Mariana.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*