Revoltător! Drăgușin anticipează sistarea lucrărilor la podul nou

în Actualitatea politică

14937259_1002078523234583_4423967232274284419_nCarmen Dumitrescu

Începerea lucrărilor de refacere a podului de la intrarea în Alexandria a fost considerată de mulți o măsură necesară, dar extrem de incomodă. Pentru cei care fac naveta la București, durata drumului s-a prelungit, în medie, cu o jumătate de oră, numai pentru că circulația pe o singură bandă presupune lungi așteptări. Dar oamenii au înțeles că lucrările sunt importante și au decis să aștepte un termen de timp rezonabil pentru intrarea în normalitate. În primă fază, s-au promis două sau trei luni. A trecut mai multe…

Aflăm însă de pe pagina de Facebook a lui Drăgușin că situația podului nou de peste râul Vedea nu e chiar una în măsură să ne stimuleze optimismul. Pentru că, se pare că după demararea lucrărilor, specialiștii constructorului au constat mai multe probleme decât anticipaseră. Noi am trecut prin zonă și am remarcat că specialiștii fumau în post, nefiind prea ocupați cu identificarea problemelor, dar asta e doar o opinie personală. Opinia obiectivă e că, dacă termenul de finalizare al lucrării se va prelungi, în condițiile în care vine și iarna, am putea asista la o paralizare a multor activități importante pentru oamenii care mai intră sau mai ies din oraș. Drăgușin susține că suma alocată lucrărilor a fost suplimentată, urmând ca municipalitatea să stabilească felul în care vor decurge lucrările în continuare. Se pare că sunt două variante: continuarea lucrărilor în limita permisă de condițiile meteorologice sau sistarea lor până la primăvară. Dacă ar fi sincer, dar știm că nu poate, Drăgușin ar admite că ambele variante sunt la fel de păguboase, căci ori se sistează lucrările, ori se continuă în ritmul melcului, pe noi tot o așteptare de 30 de minute până la o oră ne așteaptă atunci când trebuie să plecăm în București sau să revenim în județ. Desigur, așteptăm și o decizie oficială, căci postările de pe Facebook nu au încă valoarea unui comunicat de presă.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

9 Comments

 1. Era evident, de mult timp, că temenul de 2 luni va fi depăţit de 10 ori, atîta timp cît, de multe ori, “muncesc” doar cei 2 specialişti în dirijarea traficului! 🙁

 2. Dupa mult timp, ma simnt nevoit sa comentez si eu la acest subiect!

  Cred ca acesta lucrare demonstreaza competenta si eficienta celor care ne conduc…
  De la inceputul lucrarilor la acest pod, pana sa se constate ca podul are nevoie de lucrari mai complexe, orice muritor de rand isi datea seama ca o astfel de lucrare sa se realizeze cu atat de putini oameni, in care unul lucra si trei fuma sigur respectau termenul!
  Deoarece era limpede ca o sa vina iarna si lucrarile la pod se desfasora in ritm de melc, deci podul nu o sa fie gata!!!!! domnule Primar trebuia sa va ganditi la o alternativa sau la un plan de rezerva pentru a devia traficul, insa asta demonstreaza cat de mult va intereseaza situatia orasului care il conduceti precum si a locuitorilor care din pricina locurilor de munca “multe” din oras fac naveta la Bucuresti.
  Tin sa va reamintesc ca podul a mai avut in istoria lui o incercare de largire si atunci sa creat un pod de buduroaie pe langa podul vechi, care a rezistat pana a venit apa mare, cred ca nu era o avere pentru bugetul Alexandriei sa repete aceasta isprava de a construi in maxim o saptamana un pod din buduroaie care se realiza din pietris, asfalt de 1km si buduroaie, insa nu e mai frumos sa stam la cozi de km si sa admiram cum smecheri se baga pe stanga si pe dreapta in fata!
  Eu sincer domnule primar va cer sa demisionati deoarece sunteti degeaba pus in functia de primar, prostimea va votat! deoarece cei care au un pic de creier nu au mai rezistat in acest oras sa va admire realizarile = 0.

 3. Stimate doamne,
  Ați contactat proiectantul, constructorul, pe dl Dan Popescu, liderul PNL județean si in același timp directorul regional al CNADR? EI au făcut expertiza, proiectul si au semnat contractul!
  Știți ca am predat acum doi ani obiectivul la CNADR pt ca este pe un drum european. Continuați sa ma culpabilizați ca susținătoare empatice ale PDL-ului deși eu nu candidez.
  Cu buna credință m-am abținut sa afirm cele de mai sus pe pagina mea de FB si am dorit doar sa informez cetățenii despre acest obiectiv de reparații aflat pe teritoriul municipiului nostru. Care creeaza un anumit disconfort.
  Știți la fel de bine ca nu se sta la coada o jumătate de ora, cu atât mai putin o ora.
  Dar conform bunelor maniere PDL, dezinformați, protejați adevaratii vinovați, doar pentru ca vin la seratele organizate de dvs. si aruncați vina pe cei care sunt de la alte partide.
  Va asigur ca voi lua de fiecare data atitudine, cand, in mod deliberat, veti avea atitudini de acest fel.
  In rest, cele bune!
  Victor Dragusin

  • Domule Primar, mai iesiti din biroul dumneavoastra imbacist de tupeu si aroganta si mai aierisiti-va pe pod, de exemplu vinerea sau duminica seara !

 4. Impuscate bai primare !,ca nu te mai cred nici curcile.Daca nu mai ai chef lasa-l pe altul sa conduca.

 5. Observ ca la noi exista tot timpul intentia de a in cap cuiva
  Daca nu se realiza aceasta reabilitare a podului iar nu era bine ca vezi domne, printesele libere nu puteau merge confortabil pe pod pana la Bucuresti, norocul vostru doamnelor ca nu aveti silicoane altfel cine stie ce se putea intampla in hopurile de pe acel pod in drumul vostru pana la Carturesti…desi probabil acolo s-ar fi creat o mica confuzie si ati nimerit mai repede la Freddo ori la Jack’s Pub.
  Ati reusit de foarte mult timp sa deveniti penibile cu sloganul vostru “libere in Teleorman”, si daca se intampla sa ascultati parerea unui cetatean, va pot spune ca nu sunteti nici libere si nici ziarul vostru nu este. Pacat, ideea voastra era buna atata timp cat ar fi fost si constructiva dar adevarul este ca ati transformat acest in ziar intr-un simplu ziar in care pupati pe altii in cur si aruncati cu noroi in ceilalti…totul pt bani si pentru interesele voastre…nu exista un articol in care sa pot citi ceva impartial… (stiti ca in teorie un jurnalist trebuie intai de toate sa fie obiectiv, la voi in schimb lipseste cu desavarsire impartialitatea politica) tot ce vad e cate greseli face Dragusin, cat de diabolic e Dragnea si ce inger salvator prin imaginea lui Parvulescu ne va salva, la fel cum l-ati ridicat in slavi pe Titirisca in campania trecuta…PENIBIL!
  Trebuie sa oferiti si alta perspectiva pentru ceea ce vad aici, e un simplu blog in care doar criticati pe unii si laudati pe altii…ca LaB1 in era lui Basescu dar la o scala mult mai mica…

  • Stii ce observ eu! ca esti platit de primar cu 2lei sa postezi prostia asta de comentariu care nu isi are locul la acest articol.

   • Esti destul de naiv si totusi dai de inteles ca tu ai fi de fapt ala platit 🙂 E greu de crezut ca un om care primeste un raspuns destul de clar nu poate intelege, asa cum o faci tu…de ce nu te duci tu de fapt la cel responsabil de aceasta situatie cu podul si sa-l iei putin de urechi? Asta daca nu cumva te plateste el pe tine cu 2 lei pentru postari 🙂 Esti slabut prietene, daca drumul e facut de CNADNR cum dracu poti sa vii tu cu asemenea replici?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*